StoryEditor

Darčeky zo zahraničia? Tu nakupujte

26.11.2015, 07:23
Autor:
dpidpi
Otestovali sme tri známe a veľké internetové obchody zo zahraničia. Prečítajte si, ako to dopadlo.

Amazon

Je to číslo jeden medzi internetovými obchodmi sveta. Nájdete tu najmä elektroniku, šperky, knihy či oblečenie. No Amazon, ako obrovská spoločnosť, ponúka viacero verzií svojho internetového obchodu. 

Základný sa skrýva pod adresnou amazon.com, no týmto spôsobom nie všetky predmety dostanete na Slovensko a navyše platíte v dolároch.

Využite radšej nemeckú verziu amazon.de alebo z Veľkej Británie pod adresou amazon.co.uk. Z vybraných predmetov dostanete na Slovensko takmer všetko. Amazon vám ich je navyše schopný dodať behom pár dní. 

Rovnako sa v tomto prípade nemusíte báť nekvalitných a „fejkových“ produktov. Zaplatiť tu môžete jednoducho kartou, nepotrebujete PayPal účet. Cena za doručenie tovaru je rôzna a môže byť aj nulová. 
 

+ najnovšie produkty v ponuke, expresné doručenie na Slovensko

- musíte prechádzať viacero lokálnych verzií obchodu
 

Jednou vetou: Rýchla doba doručenia, kvalitné produkty a možnosť platiť kartou.

 

Aliexpress

Toto je najväčší čínsky obchod, ktorý na internete môžete nájsť. Je súčasťou značky Alibaba a prakticky tu kúpite kúpite všetko. Od bižutérie cez rôzne čínske telefóny, až dokonca po komponenty do auta, ako sviečky či čerpadlá. Tu sa točia miliardy denne.

Ponuka je prakticky tak široká, že sa stáva neprehľadnou. Aliexpress združuje tisíce rôznych malých obchodníkov, ktorí vám samotný tovar predávajú. Stále ste však samozrejme na stránkach Aliexpressu a aj pod ochranou obchodu.

Každý z predajcov má svoje hodnotenie a adresu, odkiaľ vám bude predmet odoslaný. V drvivej väčšine je to len Čína. Nájdete tu neuveriteľne lacné produkty, ktoré však nemusia vyzerať rovnako ako na obrázku. Riaďte sa hodnoteniami a časom doručenia.

Aliexpress vám v prípade straty alebo nedoručenia zásielky vráti peniaze. No jej doručenie na Slovenko je rôzne. Neplatíte síce poštovné, no čakať môžete aj niekoľko týždňov. Platbu tu jednoducho zrealizujete kartou. 

obrovská ponuka sortimentu, ochrana spotrebiteľa 

- dlhá doba doručenia, produkt nemusí byť v požadovanej kvalite

Jednou vetou: Obrovské množstvo tovaru a posielanie z Číny na Slovensko zdarma. 
 

Dealextreme

Zaujímať vás môže ako súkromnú osobu, ale aj ako firmu. Nájdete tu tisíce dodávateľov, ktorí sú schopní svoje produkty či dokonca polotovary predávať cez stovky a tisíce kusov.

Chcete si otvoriť obchod na Slovensku? Potrebujete lacných a spoľahlivých dodávateľov? Všetko môžete napríklad cez tento obchod nájsť. Je to obrovské trhovisko, kde sa točia milióny denne.

Samozrejme, ak tu nechcete kupovať ako firma, stále si tu viete nájsť darčeky, ktoré následne dáte blízkym na Vianoce.

Ponuka je obrovská, rovnako ako v prípade Aliexpressu. Nájdete tu všetko od oblečenia, cez elektroniku, až po umenie. Teda skôr jednoduché obrazy domov.

Platiť tu môžete rovnako kartou, no doba doručenia a poštovného sa líši. Ako v prípade Aliexpressu tu kupujete výrobky od rôznych spoločností a predajcov. Platiť tu môžete samozrejme kartou, za doručenie neplatíte a tovar môžete mať často už do týždňa až dvoch doma. 

rýchle doručenie z Číny, nízke ceny

- kvalita produktu nemusí byť práve špičková

Jednou vetou: Nájdete tu desiatky tisíc produktov, ktoré vám zadarmo doručia na Slovensko. 

 


 

01 - Modified: 2007-11-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Anketa HN
01 - Modified: 2024-04-07 11:54:32 - Feat.: - Title: Prezidentské voľby 2024: Slovenky a Slováci si zvolili nového prezidenta. Do úradu zasadne Peter Pellegrini 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Prichádzajú Allegro Days: Exkluzívne zľavy na obľúbené produkty 03 - Modified: 2024-04-08 10:10:58 - Feat.: - Title: Allegro Days po prvýkrát na Slovensku: Celý týždeň plný zliav až do výšky 40 % 04 - Modified: 2024-03-23 23:22:30 - Feat.: - Title: ONLINE Prezidentské voľby 2024: Takto volili Slováci v prvom kole. O dva týždne sa stretnú Korčok s Pellegrinim 05 - Modified: 2024-01-28 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovákov pobláznil nový čínsky e-shop. Vo svete však čelí obvineniam z podpory otrockej práce
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:58