StoryEditor

Šialené veci, ktoré robíme, keď si chceme dobiť mobil

11.08.2015, 00:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk
Vypnuté letisko či akvárium. Prečítajte si bláznovstvá, aké stvárame pri honbe za funkčným smartfónom.

Zatknutím a verejnou potupou pred plným divadlom skončili posledné dva známe prípady užívateľov, ktorí nezvládli vybitú batériu svojho mobilu. Takýchto osôb je však podstatne viac, teda aj ďalších príhod spojených s neplánovaným nabíjaním batérie, píše portál iDnes.cz.

Práve v súvislosti s neprijateľným správaním mladíka, ktorý krátko pred predstavením v broadwayskom divadle Booth Theatre vyskočil na javisko v snahe dobiť si vybitý mobil, vyzval portál BBC News čitateľov, aby mu zasielali vlastné príbehy.

Tí mali popísať najbizarnejšie spôsoby nabíjania mobilných telefónov, s ktorými sa doteraz stretli. Z reakcií potom redaktori vybrali pár tých naozaj zvláštnych.

Zmätení cestujúci na letisku a hazardér v knižnici
Veľmi častým spôsobom, ako si rýchlo dobiť vlastné zariadenie, býva uvoľnenie obsadenej zásuvky. Práve tento úkon však mnohých aktérov uviedol do nemilosti. Napríklad Sian Burnell z britského Southamptonu si takto proti sebe poštval svojho manažéra. Zo zásuvky totiž odpojil jeho pracovný počítač. Slová, ktorými ho potom manažér kvôli stratenej práci zrejme častoval, si za klobúk iste nedal.

Na väčší problém si „zarobil“ Pakistanec Syed Jamshed Ali, keď vraj na letisku v Péšávare vytiahnutím kábla zo zásuvky nevedomky vyradil z prevádzky obrazovku letového poriadku, čím iste mnohých cestujúcich nepotešil. „Bezpečnostný personál sa na mňa vrhol a veľmi som sa hanbil, keď mi povedali, že som vypol obrazovku," opísal Ali v reakcii na výzvu BBC News.

Podľa iného čitateľa nie je takéto počínanie mobilných užívateľov ničím neobvyklým. „Pracujem vo verejnej knižnici a pravidelne vídam, aké boje vypuknú kvôli dobitiu telefónu," podotkol čitateľ Robert s tým, že návštevníci knižnice tak neraz odpojili niektoré zo zariadení knižnice. Najnebezpečnejšia situácia, ktorú zažil, bola chvíľa, keď jeden z návštevníkov strčil do uzemňovacej dierky zásuvky skrutkovač, a potom sa do nej snažil bez príslušného adaptéra zapojiť európsku zástrčku.

Z miery možno vyviesť krčmára aj recepčnú
Najčastejšími miestami, kde sa s mobilnými užívateľmi frustrovanými z vybitých mobilov stretávajú, sú pohostinské zariadenia. „Asi pred pätnástimi rokmi som bola v jednom cambridgeskom hostinci a potrebovala som si dobiť mobil. Všimla som si zásuvku a v domnení, že z nej odpájam len lampu, som zapojila nabíjačku, " opísala Jane Dennyová z Londýna. K jej smole však neodpojila lampu, ale automat na cigarety. Nielen hostinský si tak niekoľko minút iste lámal hlavu nad tým, prečo automat náhle nefunguje.


Výnimkou nie sú ani čakárne, a to aj tie v lekárskych zariadeniach. Nemožno sa čudovať, čakanie si totiž mnohí krátia hraním hier, počúvaním hudby či surfovaním po internete. „Raz som sedel s dcérou v čakárni bristolskej detskej nemocnice, keď sme si všimli ženu, ktorá odpojila akvárium, aby mohla zapojiť nabíjačku svojho telefónu," opísal Darren z britského Portishead. Dodal, že dotyčná sa cítila byť dotknutá upozornením recepčnej, aby nabíjačku okamžite vypojila a zapojila späť akvárium.

 

Nabitá batéria niečo stojí. Nielen peniaze, ale aj vlastné úsilie
S pomerne zaujímavým spôsobom dobitia batérie telefónu sa stretol David Sobell z brazílskeho Rio de Janeira. Pri návšteve Južnej Kórey totiž v jednej miestnej posilňovni narazil na netradičnú nabíjačku poháňanú posilňovacími zariadeniami. Ako sám dodal, v krajine posadnutej mobilnými telefónmi potom nebolo prekvapením, keď pri výstupe na jednu horu narazil na nabíjačku poháňanú jazdou na bicykli.

Nepríliš príjemnú skúsenosť z návštevy Juhoafrickej republiky opísal Stuart z britského grófstva Leicestershire. S viac než ďalšími piatimi tisíckami ľudí totiž čakal v baníckom meste Krugersdorp na vyhostenie späť do Veľkej Británie. Nedostatočné množstvo informácií, ktorých sa im dostávalo, si vynucovalo každodenné používanie mobilov.

 

Problém nastal vo chvíli, keď sa telefóny začali vybíjať. V miestnom obchode, v ktorom bolo možné telefóny nabíjať, bolo k dispozícii len desať zásuviek. „Keď máte desať zásuviek na približne dvetisíc telefónov, môžete si určovať vlastnú cenu," upozornil na niektorých podnikateľsky zameraných jedincov. Prenajímanie nabitých telefónov ľuďom v núdzi označil za vykorisťovateľské počínanie.

Živý koncert narušila prehliadaním sociálnej siete
Keď sa jedna z návštevníčok nedávneho živého hudobného vystúpenia v jednom z worcesterských hostincov priblížila k pódiu, nebolo to kvôli tomu, že by chcela byť interpretom čo najbližšie. Podľa čitateľa s prezývkou Gazza totiž údajne uzrela voľné miesto v sieťovej zásuvke a do tej následne zapojila svoj mobil. Onedlho však zožala nejeden nevraživý pohľad od zostávajúcich návštevníkov.

Vybrala si totiž zásuvku, do ktorej bola zapojená aktívna ozvučovacia technika. Tá po ženinom prihlásení sa na Facebook začala prenášať nežiaduce zvuky. Žena mala určite čo vysvetľovať, zvukár totiž telefón zo zásuvky odpojil a odovzdal ho usporiadateľovi akcie. Podľa čitateľa pritom nejde o prvý takýto prípad, ktorý sa stal pri živom vystúpení.

 

01 - Modified: 2007-08-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Profily firiem
01 - Modified: 2024-04-23 06:00:00 - Feat.: - Title: Toto so svojím iPhonom robí úplne každý. Vskutočnosti si však ničíš mobil aj batériu, potvrdzuje to aj samotný Apple 02 - Modified: 2024-03-21 13:12:39 - Feat.: - Title: Peugeot odhalil nové sedemmiestne SUV. Konečne dostalo i pohon všetkých kolies 03 - Modified: 2024-03-07 13:00:00 - Feat.: - Title: Hyundai prekvapivo skoro vylepšuje svoj elektromobil. Prejde viac a vyzerá ešte lepšie 04 - Modified: 2024-03-07 10:25:00 - Feat.: - Title: Ikona od Dodge v novej podobe: Extrémna hmotnosť, ale aj kontroverzný dizajn a pohon 05 - Modified: 2024-02-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Nový rekordér v kapacite batérie smartfónov. Mobil od Energizeru ponúkne výdrž 94 dní
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 05:43