StoryEditor

Prvý inteligentný kočík nemusíte tlačiť. Behá pred vami sám

25.01.2016, 12:31
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Technologická revolúcia už prerazila aj do oblasti vozidiel pre bábätká. Na webe Indiegoo práve beží kampaň na spustenie výroby supermoderného kočíka, ktorý je kompletne riadený mobilným telefónom. Ohrieva fľaše s pitím, púšťa bábätku hudbu a pomocou kamier stráži, či spí, informuje portál idnes.cz.



Kočiar SmartBe je určený pre aktívne matky alebo otcov, ktorí napríklad behávajú. Elektromotor poháňa predné kolesá a kočík pred vami uteká vo vašom tempe. Senzory zároveň zabezpečia, že sa vás kočiar drží, takže nehrozí, že ujde aj s dieťaťom.

Strieška je prešpikovaná modernými vymoženosťami. Je klimatizovaná, pri zlom počasí zatiahne žalúziu, aby do nej nenapršelo alebo nenafúkalo. V chrbte je vyhrievaná schránka, ktorá na povel ohreje fľaštičku na požadovanú teplotu.



Ak by sa vám nedarilo dieťa uspať klasickou jazdou, môžete mu do kabíny púšťať muziku. A keď zaspí a vy sa na lavičke zarozprávate, nemusíte sa zdvíhať, aby ste sa pozreli, či dieťa spí. Pozriete sa do svojho mobilu prostredníctvom kamery.

Trochu úsmevný je sľub tvorcov z New Yorku, že tento kočík za 3000 dolárov (asi 2775 eur) je možné tlačiť aj manuálne. Na jedno nabitie totiž vydrží šesť hodín, takže na celodenný výlet nestačí.

Výrobcovia by chceli na Indiegoo nazbierať podporu 80 000 dolárov, zatiaľ majú splnených 16 percent. Do konca kampane však zostáva ešte 25 dní. Ak sa to podarí, mali by prvé kusy odchádzať záujemcom v apríli 2017. Možno potom poslúžia nielen rodičom-bežcom, ale aj zamestnaným matkám s rukami plnými tašiek. A kočiar nebudú musieť tlačiť - pôjde sám.


01 - Modified: 2008-01-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mýtny systém vo veľkom finále
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:45