StoryEditor

Americká tajná služba zabáva svet. Pozrite si jej vtipy

09.07.2014, 00:00
Autor:
dpidpi
Kým slovenská SIS ponúka len obrázkový web, americká CIA odhaľuje tajomstvá a odpovedá na otázky.

Aj jedna z najväčších a najvplyvnejších organizácií na svete môže pôsobiť ľudsky. CIA je toho jasným dôkazom. Kým roky na verejnosti nevystupovala, teraz na Twitteri alebo Facebooku ukazuje tajné projekty a vtipkuje. 

 

 

Nevieme kde je Tupac a nepoznáme vaše heslo

Ľudia sa na Twitteri pýtajú tajnej služby najrôznejšie otázky a teraz na ne odpovedala. Vo svojich tweettoch tak napríklad napísala: „Nie, nevieme kde je Tupac (zosnulý americký rapper)“ alebo „Nie, my nevieme vaše heslo, preto vám ho nemôžeme zaslať“. 

 

 

Kanál CIA začala odoberať aj Ellen DeGeneres, autorka najslávnejšej selfie z tohtoročných Oscarov (viac tu). Tajná služba jej verejne poďakovala a odkazuje jej, že ak ich navštívi, môže si odfotografovať novú selfie. 

CIA naviac odkazuje všetkým potenciálnym záujemcom, že má stále voľné miesta a napríklad, že nelietala s doteraz považovaným najrýchlejším stíhacím lietadlom na svete, SR-71.

Mala svoj vlastný upravený stroj, ktorý podľa nich lietal vyššie a rýchlejšie. Rekord v najrýchlejšom lete na svete oficiálne drží ešte z roku 1976 práve SR-71 s rýchlosťou 3 529 kilometrov za hodinu. Skutočnosť tak môže byť iná. 

 

 

Označovali nás za UFO

Okrem toho CIA objasnila na svojom účte ďalšiu záhadu. Až teraz prezradila, že jej lietadlá v päťdesiatych rokoch považovali za UFO. „Pamätáte sa na správy z 50-tych rokov o neobvyklej aktivite na oblohe? To sme boli my.“ Americká tajná služba konkrétne odtajnila, že sa v tej dobe so špionážnymi lietadlami U-2 preháňala nad Severnou Európou.

 

 

 „V dobe, keď klasické lietadlá nedosahovali výšku viac ako šesť kilometrov či vojenské dvanásť, my sme lietali vo výške 18 kilometrov.“ Lietadlá tak podľa CIA občas odrážali slnečné svetlo na zem, kde v tej dobe bola už pár hodín tma. Niektorých používateľov to ale nepresvedčilo a chcú viac informácií o mimozemšťanoch a ich spojení so CIA.

Tajná služba má tak svojim obsahom jeden z najzaujímavejších účtov na Twitteri. 

Zdroj: Twitter

Snímka: Reuters

01 - Modified: 2024-03-09 21:21:14 - Feat.: - Title: Rokovania o prímerí v Gaze pokračujú. Izrael tvrdí, že sa zišli šéfovia Mossadu a CIA 02 - Modified: 2024-03-07 16:52:30 - Feat.: - Title: PS sa pre zmeny štatútu a vedenia SIS obráti na tajnú službu aj na Generálnu prokuratúru. Chce odtajnenie 03 - Modified: 2024-02-24 12:51:11 - Feat.: - Title: Premiér deklaroval demokratické riešenie zmeny vedenia SIS, nové vedenie bude mať do desiatich dní 04 - Modified: 2024-02-03 08:12:00 - Feat.: - Title: Extrémistické heslá. Hozba nemeckej krajne pravicovej AfD sa musí brať vážne, upozornil šéf tajnej služby 05 - Modified: 2024-02-02 08:24:05 - Feat.: - Title: Kauza digitálny Pearl Harbor: Bývalého programátora CIA odsúdili na 40 rokov za poskytnutie dát WikiLeaks
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 18:24