StoryEditor

5 mýtov o nabíjaní telefónov, ktorým stále veríte

13.07.2015, 11:00
Autor:
bopbop
Nehrajte sa s telefónom počas nabíjania, nenechajte ho v nabíjačke cez noc alebo ho vždy vybite. To sú len základné mýty o batériách v telefónoch.

Existuje veľmi veľa pravidiel, ktoré sa týkajú batérii v mobilných telefónov. Kým väčšina z nich je pravdivá a naozaj pomáha predĺžiť život akumulátorom, tak veľa z nich sú absolútne nezmysly. Veľa mýtov existuje ešte zo začiatku tisícročia, keď ku nám prichádzali prvé cenovo dostupné telefóny. Batérie od tej doby urobili obrovský posun, presne tak ako ostatné technológie.

Mýtus prvý: Používanie neznačkových nabíjačiek zničí batériu

Pravda: Neznačkové nabíjačky možno nie sú optimálne, ale rozhodne nie sú nevhodné a môžete ich bez rizika používať. Čomu by ste sa mali vyhnúť, sú falošné napodobeniny originálov.
Ak by ste neverili, tak redakcia internetového magazínu Lifehacker urobila detailný test. V ktorom skúšala originálne nabíjačky, lacné výrobky a napodobeniny. Kým lacné verzie nabíjačiek urobili svoju prácu dobre, tak napodobeniny originálov sa nehrabali ani na lacné nabíjačky.

Mýtus druhý: Nepoužívajte telefón počas nabíjania

Pravda: Používanie telefónu počas nabíjania nemá žiaden negatívny efekt na batériu a jej životnosť.
Možno ste počuli o čínskom lete, kde pasažierovi Mai Ailun v roku 2013 explodoval telefón počas nabíjania a hrania sa na ňom. Minimálne odvtedy si veľa ľudí myslí, že telefón sa naozaj môže prehriať a vybuchnúť. Vtedy to mala ale na svedomí neoriginálna nabíjačka a batérie v telefóne. Nie to, že sa pasažier s ním hral.

Mýtus tretí: Dlhé nabíjanie, napríklad cez noc, poškodí vašu batériu.

Pravda: Telefóny sú inteligentnejšie, ako si myslíte. Ak sa batéria nabije, tak s týmto procesom skončia. Až kým nevytiahnete nabíjačku tak sa batéria nebude ani používať.

Mýtus štvrtý: Telefón nepotrebujete vypínať.

Pravda: Aj keď je váš telefón skvelým prístrojom, tak ho vypnúť treba. Odporúčajú to aj experti zo spoločnosti Apple, ktorí tvrdia, že vypínanie, napríklad počas nášho spánku, pomôže šetriť život batérie.

Mýtus piaty. Nenabíjajte batériu, kým nie je úplne vybitá.

Pravda: Denno denné nabíjanie je lepší spôsob, ako dlhšie udržať životnosť batérie. Úplne vybíjať a znovu nabíjať batériu nie je podľa Isidora Buchmana zo spoločnosti Cadex (zaoberá sa analyzovaním batérii) tým najlepším spôsobom.

01 - Modified: 2007-07-20 13:47:59 - Feat.: 0 - Title: Vodca cyperských Turkov vyzval Cyprus na rokovania
01 - Modified: 2024-04-10 07:56:10 - Feat.: - Title: Zlomené srdce nie je výmysel: Poradíme vám, ako ho vyliečiť a prekonať pocity straty 02 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 03 - Modified: 2024-04-05 12:19:23 - Feat.: - Title: Čokoláda, koláčiky či kolový nápoj: Častú chuť na sladké prekabátite niekoľkými spôsobmi 04 - Modified: 2024-03-29 09:33:04 - Feat.: - Title: Dovolenka s deťmi: Viete, ako by mala vyzerať, aby si ju naplno užili všetci? 05 - Modified: 2024-03-26 16:42:22 - Feat.: - Title: Cestovanie v štýle slávneho agenta 007. Máme pre teba tipy na destinácie, v ktorých sa budeš cítiť ako James Bond na misii
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:28