StoryEditor

Apple zažil najhorší únik dát v histórii. Deň pred predstavením nového iPhonu vieme všetko

11.09.2017, 14:23
Autor:
dpidpi
Na rozdiel od „bežných únikov“ sa v tomto prípade spomína aj sabotáž. 

Zdá sa, že už teraz vám môžeme prezradiť, čo Apple zajtra ukáže na najočakávanejšej tlačovej konferencii tohto roka. Prekvapivo uvidíte dvojicu iPhonov 8, nové slúchadlá, nové hodinky Apple Watch, novú Apple TV a vrcholom sa stane iPhone X. 

Apple aktuálne rieši obrovský problém, ktorý mu mohol spôsobiť dokonca vlastný zamestnanec. Niekto anonymne ponúkal americkým médiám (9to5mac a MacRumors) na stiahnutie takzvanú GM verziu iOS 11. Teda verziu, ktorá je už finálna a pripravená na stiahnutie. Únik a pravosť informácií potvrdila aj BBC.

Operačný systém bol stiahnutý priamo zo serverov spoločnosti Apple. Tá, samozrejme, situáciu vôbec nekomentovala, no zrejme ju takto masívny únik neteší. Tim Cook sa totiž v minulosti vyjadril, že chce bojovať voči takýmto informáciám z vnútorného prostredia.

Toto nie je bežný únik

Problémom však je, že toto nie je bežný únik informácií z čínskej fabriky, ale od oficiálneho zdroja. Preto to môže naznačovať, že niekto zvnútra spoločnosti pustil do obehu niečo, čo určite malo ostať do zajtra pod rúškom tajomstva. Známe je tak prakticky všetko. 

HN Archív

Odborníci začali „rozoberať“ nový iOS 11, ktorý bol doteraz dostupný v orezanej beta verzii, a odhalili, čo sa zajtra ukáže. 

Apple preskočí verziu 7s a dostane sa priamo na číslo 8. Predstaviť tak má iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Najzaujímavejší a aj najdrahší bude samozrejme iPhone X. Ako už ukazovali predchádzajúce úniky, zmizne z neho čítačka odtlačkov prstov. Očakáva sa tak mimoriadne detailná predná kamera.

Apple sa jednoducho nepodarilo integrovať tento senzor do tela telefónu, a tak tu bude slúžiť na overenie len skenovanie tváre. iPhone X dostane novú OLED obrazovku s uhlopriečkou 5,8 palca. Zaberať bude takmer úplne celú čelnú stranu telefónu. Obrazovka však nebude ako v prípade Samsungu zahnutá. Zmiznú však okraje displeja, ktorý sa natiahne od spodnej hrany až na úplný vrchol. Ostane len miesto v strede pre reproduktor, kamery a senzory. 

Apple

Tajomstvom ostáva cena

iPhone 8 a iPhone 8 Plus dostanú 4,7, respektíve 5,5 palcovú obrazovku. Technické špecifikácie hovoria o tom, že nový čip A11 a 3 GB RAM dostane len iPhone X a iPhone 8 Plus. iPhone 8 dostane síce nový procesor, no už len 2 GB RAM. 

Apple navyše po rokoch konečne objaví aj bezdrôtové nabíjanie. Medzi špeciálne funkcie má patriť možnosť "naanimovať" si podľa svojej tváre vlastné Emoji a vytvoriť takzvaný Animoji. Spolu s iOS 11 unikli nové pozadia, ktoré sa na nových iPhonoch objavia. Rovnako bude možné nahrávať video pri 60 snímkoch za sekundu v 4K, čo doteraz nevie žiaden mobilný telefón.

Jediné, čím môže zajtra Apple prekvapiť, sú už len ceny. A tie majú byť pri iPhone X rekordné.  

Pozrite si aj rozhovor Drahomíra Pioka so šéfredaktorom touchIT Ondrejom Mackom:

01 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 02 - Modified: 2024-04-12 14:37:00 - Feat.: - Title: Apple musí čeliť žalobe o 785 miliónov libier kvôli poplatkom v App Store 03 - Modified: 2024-04-12 07:26:47 - Feat.: - Title: Apple čoskoro spustí výrobu čipov M4. Chce nimi vybaviť počítače Mac 04 - Modified: 2024-04-11 13:17:46 - Feat.: - Title: Nový zákon EÚ mení hru pre internetové prehliadače. Nezávislé riešenia zažívajú nárast 05 - Modified: 2024-04-12 05:30:00 - Feat.: - Title: Nové smartfóny od Applu prídu vo viacerých farbách. Čo vieme o dizajne pripravovaných iPhonov 16?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 13:01