StoryEditor

Toto je reproduktor, ktorý prešiel mojím rockovým testom

31.03.2015, 09:47
Autor:
stlstl
Tri novinky luxusu a jeden respondent, ktorý ich vyskúša na vlastnej koži.

Testuje Przemysław Kłobut

– je generálnym riaditeľom slovenskej pobočky mBank a zároveň zastáva funkciu finančného riaditeľa pre český a slovenský trh
– pred svojím príchodom na Slovensko deväť rokov pôsobil v poľskej centrále banky v oblasti financií, naposledy riadil kontroling
– predtým pracoval na pozícii generálneho riaditeľa poľského priemyselného holdingu Mera-Pnefal
– absolvoval Vysokú školu ekonomickú vo Vroclavi a získal titul MBA na IESE Business School v Barcelone. Vo voľnom čase sa venuje športu, hlavne behu a cyklistike.

 

 



Bang & Olufsen BeoPlay A2
Moja práca si vyžaduje veľa cestovania, pričom pri počúvaní hudby dávam prednosť reproduktorom pred slúchadlami. V mojej batožine preto nikdy nechýba prenosný reproduktor a aktuálne v nej nosím dve podobné zariadenia od Bose. BeoPlay A2 ma zaujal najmä svojou praktickosťou. Vďaka svojmu plochému tvaru je skladný, takže nie je problém zabaliť ho do palubného kufríka. Páči sa mi vkusne a prakticky riešené kožené držadlo, umožňujúce ľahký prenos alebo zavesenie. Ani jedno z mojich doterajších zariadení ho nemá a napriek tomu, že sa to javí ako drobnosť, vidím v tom pridanú hodnotu.

To, čo je na podobných zariadeniach najdôležitejšie, je kvalita zvuku. BeoPlay A2 obsahuje funkciu prehrávania z oboch strán, čo dodáva pocit priestorového zvuku. Napriek tomu, že zariadenie je rozmermi malé, má dostatok výkonu na pokrytie väčšej miestnosti. Reproduktor úspešne prešiel aj mojím rockovým testom – skladbami Jacka Whita, ktorý je známy precíznou kvalitou zvuku svojich nahrávok. Veľmi oceňujem výdrž batérie, ktorá je stavaná až na 24 hodín prehrávania, pričom môžem potvrdiť, že nejde len o marketingový údaj výrobcu. Jediné, čo sa mi nepáčilo, bola farba zariadenia. Na testovanie som ho dostal v zelenej, ale našťastie ho ponúkajú aj v čiernej a striebornej farbe.
BeoPlay A2, cena 349 eur, predáva mzone.sk



5 hviezdičiek
+
skladný tvar
praktické kožené držadlo
výdrž batérie

zelená farba produktu


HTC Desire Eye
Sám používam zariadenia spoločnosti Apple a priznám sa, že doteraz som sa s operačným systémom Android nemal možnosť bližšie zoznámiť. Myslel som si, že prechod na novú platformu by bol komplikovaný a zložitý. Nie je to však pravda, nové HTC sa obsluhovalo naozaj intuitívne a dobre sa mi s ním pracovalo od prvej minúty. Okamžite ma zaujali netradičný dizajn zariadenia a vydarené telo vyrobené z kvalitných materiálov. Dobre sa drží v ruke a napriek svojim výrazne väčším rozmerom som ho dokázal obsluhovať jednou rukou, podobne ako svoj iPhone 6.

Osobitnú pozornosť si zaslúžia oba fotoaparáty, predný aj zadný. Ponúkajú širokú škálu nastavení, sú rýchle a celkovo sa pohodlne používajú. Trinásť megapixlová predná kamera je evidentne určená fanúšikom selfie, ale prečo nie, aj tieto fotografie môžu byť kvalitné. Celkovo tento smartfón hodnotím veľmi pozitívne. Dokonca až tak, že by som ním vedel nahradiť svoj doterajší telefón. Výrobcovi by som vytkol možno len pribalené slúchadlá. Tie, ktoré mám od Applu, sú naozaj oveľa kvalitnejšie.
HTC Desire Eye, cena 519 eur, predáva HTC


4 hviezdičky
+
netradičný dizajn
telo z kvalitných materiálov
kvalitné fotoaparáty

menej kvalitnejšie slúchadlá


Konrad Sauvignon Blanc 2014
Sauvignon Blanc je všeobecne známy svojím nedostatkom jemnosti. Jeho hrozná sú veľmi výrazné, čo spôsobuje, že jednotlivé chute sú ukryté v pozadí a treba s ním mať trpezlivosť. Považujem ho za ideálny na začiatok vínnej ochutnávky. Sauvignon Blanc od spoločnosti Kon-rad je klasickým zástupcom oblasti Marlborough a ročníka 2013. V pohári sa rozvinie skutočne čistá vôňa s lipovým a grapefruitovým nádychom. Ide o poctivé víno, ktoré bude chutiť najmä ľudom, ktorí uprednostňujú svieže a ovocné druhy vín. Osobne som ho vyskúšal v kombinácii s morskými plodmi a môžem ho len odporučiť.
Konrad Sauvignon Blanc - víno mesiaca, cena 9,30 eur, predáva hndrink.sk


4 hviezdičky
+
skutočne čistá vôňa
ideálne ako začiatok ochutnávky
 

Snímky: HN/Pavol Funtál, archív produktov

01 - Modified: 2007-04-26 15:52:00 - Feat.: 0 - Title: Rusi vyradili ešte troch hráčov, čakajú už len Nabokova
01 - Modified: 2015-12-01 09:00:05 - Feat.: - Title: Toto je telefón, z ktorého je počuť až príliš veľa 02 - Modified: 2015-10-30 13:03:31 - Feat.: - Title: Tento tablet prešiel ťažkou skúškou. Mojimi deťmi, tvrdí biznismen 03 - Modified: 2015-10-04 14:58:01 - Feat.: - Title: Tento telefón patrí medzi olympijských finalistov 04 - Modified: 2015-06-02 13:36:22 - Feat.: - Title: Slúchadlá, s ktorými som neveril vlastným ušiam 05 - Modified: 2015-06-02 13:39:16 - Feat.: - Title: Toto je stôl, ktorý je ideálny pre každého „ajťáka“
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. máj 2024 08:19