StoryEditor

Vedec odhalil najväčšie tajomstvo hipsterov. Prečo vyzerajú všetci rovnako?

01.06.2016, 18:00
Autor:
dlmdlm
Prečo sa hipsteri tak silno snažia snažia odlišovať, ale nakoniec vyzerajú všetci rovnako?

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo tí, čo broja proti konformite majú v obľube rovnaký typ nevkusného oblečenia, terigajú sa na rovnakých bicykloch bez prehadzovačiek, pestujú si rovnaké dlhé umastené brady a sŕkajú rovnakú vzácnu bio bolívijskú kávu v rovnakých kaviarniach, ktoré rastú ako huby po daždi v "štýlových" štvrtiach vášho mesta?

Nuž, nemusíte už premýšľať dlhšie. Matematik a neurológ v jednom si myslí, že objavil odpoveď na otázku, prečo všetci hipsteri vyzerajú rovnako.

Jonathan Tobul z Collège de France v Paríži publikoval štúdiu s názvom "Hipsterí efekt: Keď všetci antikonformisti vyzerajú rovnako" a došiel k tomuto záveru: rovnica matematika hipsteri Jonathan Tobul

Preložené do ľudskej reči:

"Keď sú hipsteri príliš pomalí vo vyhľadávaní nových trendov, budú robiť rovnaké rozhodnutia a tým pádom zostanú v korelácii počas plynutia času."

Alebo aj inak:

"Hipsteri nakoniec skonformnejú vo svojej nonkonformite, pretože je pre nich prakticky nemožné udržať krok s trendmi."

Takže. Pretože trendy prichádzajú a odchádzajú tak rýchlo, že tí hipsteri, ktorí aj majú snahu sa novým štýlom prispôsobiť ešte predtým, ako zase zmiznú v prepadlisku dejín, sú príliš pomalí a jednoducho sa im nepodarí vyzdvihnúť nový trend. Nakoniec im neostáva nič iné, ako sa znovu vrátiť k starému dobrému osvedčenému neoriginálnemu hipsterizmu. Alebo, ako poznamenal portál Vocativ, "súčasný hipster je asi tak skutočný, ako jednorožec."

Toboul dúfa, že jeho výskum pomôže ľuďom viac, než len v tom, čo si obliecť na zimu. 

"Táto štúdia môže mať významné dôsledky pre pochopenie dynamiky inhibičných sietí v mozgu, investičných stratégií vo finančnej oblasti, vývoja dynamiky v spoločenských vedách, teda v oblastiach, v ktorých prestoje v komunikácii a geometria systémov značne vyčnievajú."

Ak už nedôverujete vede, verte aspoň umelcom:

01 - Modified: 2024-05-02 12:00:00 - Feat.: - Title: Prečo nehodíme všetok odpad ľudstva do sopiek, aby sme ho spálili? Vedci sa pozreli na úskalia tohto jednoduchého riešenia 02 - Modified: 2024-04-30 09:10:00 - Feat.: - Title: Preplatíte aj vyše 20 percent. Stočené kilometre umelo ovplyvňujú cenu áut, tvrdí štúdia 03 - Modified: 2024-04-25 15:00:00 - Feat.: - Title: Najtrendovejšie farby tejto jari: Vaše outfity budú vďaka nim živšie a štýlovejšie 04 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 05 - Modified: 2024-04-25 08:08:08 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovoria odborníci. Pomôžeme ti nakopnúť tvoje zdravie
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 19:05