Demi-Leigh Nel-PetersováReuters
StoryEditor

Novou Miss Universe sa stala Juhoafričanka. Poukázala na nerovné odmeňovanie mužov a žien

27.11.2017, 07:06
Autor:
TASRTASR
Dvadsaťdvaročná Nel-Petersová, ktorá nedávno vyštudovala manažment, sa chce počas svojho "kraľovania" zasadzovať v oblastiach HIV/AIDS a sebaobrany.

Titul Miss Universe 2017 získala v nedeľu Demi-Leigh Nel-Petersová, ktorá na svetovom finále prestížnej súťaži krásy v americkom Las Vegas reprezentovala Juhoafrickú republiku.

Dvadsaťdvaročná Nel-Petersová, ktorá nedávno vyštudovala manažment, sa chce počas svojho "kraľovania" zasadzovať v oblastiach HIV/AIDS a sebaobrany. Okrem titulu jej patrí na najbližší rok plat, luxusný byt v New Yorku i ďalšie ceny. Je druhou Juhoafričankou, ktorá sa stala Miss Universe.

Za prvú vicemiss vyhlásili Kolumbijčanku Lauru Gonzálezovú, druhou vicemiss je Davina Bennettová z Jamajky.

Na tohtoročnej Miss Universe sa zúčastnilo 92 žien z celého sveta, čo je najviac v 65-ročnej histórii tohto podujatia. Vôbec po prvý raz v ňom napríklad súťažili zástupkyne Kambodže, Laosu a Nepálu, píše agentúra AP.

Miss Universe SR 2017 Vanessa Bottánová sa do užšieho finále 16 súťažiacich nedostala.

Nel-Petersová si korunku kráľovnej krásy prevzala od predošlej víťazky, Francúzky Iris Mittenaereovej.

V odpovediach na otázky predtým pri najväčších problémoch, akým sú ženy vystavené na pracovisku, menovala nerovné odmeňovanie.

"Na niektorých miestach ženy dostanú zaplatené 75 percent z toho, čo za tú istú prácu zarobia muži. Nemyslím si, že to je správne," povedala tohtoročná víťazka.

Nel-Petersová sa vo svojej krajine podieľala na príprave programu kurzov sebaobrany pre ženy po tom, ako ju s namierenou zbraňou okradli len mesiac po korunovaní za Miss Juhoafrická republika.

01 - Modified: 2017-01-30 09:20:16 - Feat.: - Title: Novou Miss Universe sa stala Francúzka. Praje si, aby krajiny otvorili hranice utečencom 02 - Modified: 2016-10-01 21:25:27 - Feat.: - Title: Takto vyzerá najkrajšia Slovenka. Titul Miss Universe získala študentka z Bratislavy
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. máj 2024 12:27