„Žena pri stole nesedí ako muž na plný sed, ale len v tretine stoličky. To preto, aby držala telo vzpriamene. Žena pri stole nesedí preto, aby sa najedla, ale aby bola krásna,“ opisuje odborník na etiketu Ladislav Špaček. Páni sa aspoň v rámci svojich možností snažia mať nohy pri sebe a na stoličke sa tiež nerozvaľovať, ako doma v posteli.Pixabay
StoryEditor

Ak v reštaurácii nedodržiavate etiketu a tieto základné pravidlá, zbytočne sa strápňujete

13.10.2021, 18:00
Autor:
ipip
Etiketa stolovania je viac ako len správanie sa za stolom.

Ak navštevujete reštaurácie, je takmer isté, že s jednou z týchto základných chýb ste sa už stretli aj vy. Ak sa však chcete vyhnúť trápnym pohľadom a situáciám, osvojte si tieto základné pravidlá.

Základných 23 pravidiel, ktoré priniesol portál Reader´s Digest by mal ovládať každý. O ktoré ide si pozrite v galérii:

01 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov 02 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 03 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 04 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte 05 - Modified: 2024-05-02 13:03:20 - Feat.: - Title: Majster etikety Špaček: Vyzúvate sa na návšteve? Okamžite s tým prestane. Je to hanba!
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
11. máj 2024 11:15