Každý vie, že ovsené vločky sú zdravou alternatívou stravovania. Problém je, že vločky by sme mali tepelne spracovávať iba po dobu dvoch až troch minút. Čím sú vločky menšie, tým boli viac podrobené tepelnému spracovaniu, čím sa zvýšil aj ich glykemický index, takže vám prinesú najmä kalórie. A samozrejme – alternatíva vo forme instantných ovsených vločiek s prísadami a sladidlami, je ešte horšia.
Náhrada: Zvoľte hrubšie vločky. Síce zaberie viac času, aby ste ich uvarili, ale poskytnú vám všetko, čo očakávate od skutočných ovsených vločiek.Pixabay
StoryEditorBezgluténové pečivo či vločky. Každodenné jedlá, zradcovia zdravej stravy
Prinášame vám zoznam potravín o ktorých sme si mysleli, že sú zdravé, no nie je to tak.
Je ťažké stravovať sa stopercentne zdravo. No za pokus to stojí. Väčšina z nás chce mať istotu, že už keď sa rozhodneme pre zdravšie alternatívy, budú tieto potraviny prínosom pre naše telo.
Bright Side predstavil takzvaných „zradcov“ zdravej výživy.
01 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov
02 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa
03 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť
04 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte
05 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku?