StoryEditor

Pestrý denný a divoký nočný život - Donovaly

15.11.2007, 23:00

Vizitka
Názov: Park snow Donovaly
Kategória: 5 hviezdičiek
Otvorenie sezóny: 17. novembra
Denný lístok pre dospelých: od 530 do 850 Sk
Denný lístok pre deti: od 360 do 600 Sk
Počet lanoviek a vlekov: 2 lanovky a 14 vlekov

Lyžovačka
Lyžiari majú k dispozícii viac ako 11 kilometrov pravidelne upravovaných lyžiarskych tratí na slalom, zjazd, bežkovanie či snoubording.
Donovaly sú rajom snoubordistov -- vyrástol tu aj prvý snoubordový park. V stredisku sa nachádzajú špičkové terény lákajúce na freeriding, jumpovanie, s množstvom railov a prekážok. Snoubordový klub Bulldog sa nachádza pri vleku na Mišútoch pod sedačkovou lanovkou vedúcou na Novú hoľu.
Na svoje si prídu aj milovníci bežiek -- kondičku si môžu preveriť na niektorej zo štyroch tratí:
Lambada (8 km), Step (12 km), Techno (18 km) a Hurikán (20 km).
Ubytovanie a strava
Donovaly ponúkajú širokú paletu ubytovania -- možno si vybrať z hotelov, penziónov, bungalovov, chát či bohatej ponuky ubytovania na súkromí. Pre náročnejších návštevníkov je určený napríklad štvorhviezdičkový Športhotel v centre Donovalov. Noc v dvojlôžkovej izbe s prístelkou stojí 2 040 Sk na osobu.
V tichej časti Donovalov sa nachádza trojhviezdičkový Penzión Encián, kde za noc v dvojlôžkovej izbe zaplatíte 700 Sk.
Kombináciou nízkej ceny a kvality je horská chata pod Magurou, situovaná priamo pri údolnej stanici sedačkovej lanovky na Novú hoľu. Noc v štvorposteľovej izbe vás vyjde na 330 Sk. Počítať však treba so spoločnými sociálnymi zariadeniami na chodbách, zvlášť pre mužov a ženy.
Na Donovaloch určite nezostanete hladní. Najesť sa dá v početných reštauráciách, kolibách či v stánkoch s rýchlym občerstvením.
Doprava
Dostať sa na Donovaly nie je problémom. Motorizovaní lyžiari by nemali zabúdať na snehové reťaze, pretože prejazd týmto horským priechodom nebýva v zime jednoduchý. Stredisko sa však nachádza na hlavnej ceste medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom.
Parkovanie je zadarmo. Najväčšie parkovisko sa nachádza v centre Donovalov v blízkosti koliby Goral a lyžiarskych škôl.
Nemotorizovaní lyžiari sa poľahky dostanú do strediska niektorou z početných pravidelných autobusových liniek. Z Banskej Bystrice bude dokonca každý víkend premávať zadarmo skibus.
Doplnkové služby
Nočná sánkovačka pri umelom osvetlení na Záhradišti.
Lyžiarske a snoubordové školy, požičovňa a servis lyží sú samozrejmosťou.
Odvážni si môžu vyskúšať paragliding. Pre romantické duše je pripravená jazda na koňmi ťahaných saniach.
Donovaly sú ako jedno z mála lyžiarskych stredísk známe čulým nočným životom. Lákadlom je Bowling centrum, v ktorom sú pre vašu zábavu k dispozícii štyri bowlingové dráhy, biliardové stoly, golfový trenažér, laserová strelnica, šípky, air-hockey. Netradičnú zábavu ponúka Shooting bar, kde si možno vyskúšať strelnicu vyvinutú na unikátnej laserovej technológii.

menuLevel = 2, menuRoute = style/styl, menuAlias = styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 09:00