StoryEditor

Rozhodcovský súd rozhodne o Petrovi Gaburovi

20.10.2007, 09:02
Autor:
SITASITA
Rozhodcovský súd Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) sa bude v Trebišove zaoberať odvolaním poslanca Národnej rady (NR) SR Petra Gaburu voči rozhodnutiu Predsedníctva KDH

..., ktoré mu zakázalo kandidovať na volenú funkciu a parlamentný poslanecký klub ho vylúčil zo svojich radov. Gabura podľa predsedníctva porušil politickú disciplínu tým, že viacerými svojimi vyjadreniami znevážil funkcionárov hnutia. "Zanalyzujeme, či neboli poručené procedúry a posúdime, či došlo k porušeniu straníckej disciplíny," uviedol dnes pre agentúru SITA predseda Rozhodcovského súdu KDH Pavol Baxa. Podľa neho však súd v sobotu nemusí rozhodnúť, ale môže si vyžiadať ďalšie podklady.

Gabura na rokovanie rozhodcovského súdu nepríde. "Žením v sobotu syna," povedal pre agentúru SITA.

V Trebišove sa zíde aj Rada KDH. Podľa ústredného tajomníka strany Pavla Abrhana je na programe len jeden bod, a to vnútropolitická situácia. "Chceme vytvoriť priestor na čo najširšiu diskusiu okresom," povedal pre agentúru SITA. Abrhan očakáva, že členovia Rady budú diskutovať o možnom prezidentskom kandidátovi. "Môže byť, že nejaké návrhy padnú, ale určite sa to nebude uzatvárať," povedal. Podľa neho pre KDH je dôležité, aby kandidát na prezidenta nebol bývalým komunistom a aby ho podporili viaceré strany.

Podľa Abrhana je tiež možné, že regionálni funkcionári sa vyjadria k aktuálnemu dianiu v KDH, ako napríklad k neúspešnej snahe Františka Mikloška odvolať predsedníčku parlamentného poslaneckého klubu Máriu Sabolovú.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 10:29