StoryEditor

Pospíšil hodnotí: Trojka. Aj za starého pstruha

29.05.2014, 00:00
V magazíne prečo nie?! sme sa rozhodli vyskúšať si rodinný penzión Drak v Demänovskej doline. Teda jeho reštauráciu.

Pri vchode nás uvítal a usadil príjemný čašník. Horiaci kozub pri dverách vytváral príjemnú a teplú atmosféru. A pozitívne prekvapenia pokračovali – milo nás uvítali pohárikom vermútu.

Prešli sme teda k ochutnávaniu. A teda pozdrav z kuchyne nás veľmi nenadchol. Išlo o tvrdý, na malé kúsky nakrájaný syr, ktorý bol prezentovaný na gourmet lyžici. Nehodno to nazvať inak ako nevydarený začiatok. Ku ktorému nám podávali gumový, suchý chlieb.

Mám pre reštauráciu malý tip – tvrdý syr vymeniť napríklad za domácu vyškvarenú masť, vyšľahaný bylinkový tvaroh alebo inú nátierku a chlieb opečený v rúre.

(Ne)kreatívne predjedlá
Len dve predjedlá v jedálnom lístku nesvedčia práve o veľkej kreativite kuchára. My sme podrobili testu oba: Zapečený kozí syr s cviklou a údený pstruh na šaláte. Syr bol v poriadku, ale pstruh staršieho vydania nechutil vôbec. A aby toho nebolo málo, ležal na neochutenom posekanom šaláte, ktorý bol okrášlený kyslou smotanou.

Sliepka na tvrdo
Z polievok sme si vybrali dobrú kapustovú polievku a slepačiu polievku s domácimi slížami. Až na tvrdé slepačie mäso bola aj táto polievka dobrá. S nádejou sme si vybrali hlavný chod. Ako hlavný chod sme si vybrali legendárne rímske jedlo – Saltimbocca a la romana a kotlety z mliečneho jahniatka.

Teľacie  mäso z prvého jedla bolo zrejme dlho na panvici a pri podávaní bolo suché. Zelené fazuľky, ktoré sa k jedlu podávali, boli utopené v akejsi hnedej omáčke.

Druhý výber bol šťastnejší. Jahňacie mäso bolo veľmi kvalitné i dobre upravené, škoda len, že fazuľky, ktoré ho sprevádzali, neboli čerstvé, ale z mrazničky.

Dezert potešil
Na záver sme si pochutnali na výbornom čokoládovom pokušení, ktoré bolo pripravené na čerstvej palacinke, ktorá bola plnená tvarohom.
K jedlu sme si vychutnali červené víno Chianti z Toskánska. Za večeru pre dve osoby sme zaplatili 77 eur.

Hodnotenie:
Nemalo by sa zabúdať na prácu so sezónnymi a s regionálnymi produktmi. Potom tu môže vzniknúť príjemná reštaurácia, ktorá má šancu zaradiť sa medzi dobré podniky v Liptove.

Privítanie:  1
Prostredie a čistota: 1
Obsluha:  1
Kuchyňa:  3
Rozlúčenie:  1

01 - Modified: 2006-06-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Chvála bláznovstva
01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 02 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Rodinný elektromobil s brutálnym výkonom: potešil kvalitou i jazdou, no nie dojazdom 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-10 13:14:11 - Feat.: - Title: Zaváhajú aj automobiloví experti: Spoznáte menej známe automobilky iba podľa loga?
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 05:55