StoryEditor

Keď má Santa zlatú kreditku

19.11.2007, 23:00
Autor:
redred

Nezáleží na množstve, veľkosti, či cene. Dokonca nezáleží ani na tom, či vianočné prekvapenie pre vašich najbližších ukryjete do šperkovnice, alebo sa ani nezmestí pod stromček. Pravý vianočný darček musí potešiť, byť originálny a predovšetkým musí byť zo srdca. Nič však nepokazíte ani tým, ak bude na jeho cenovke o niekoľko núl viac, ako je zvykom... Práve takú vianočnú všehochuť sme vám pripravili v našom špeciáli.

Perly a diamanty
S týmito klenotmi sa spája láska jedného z najslávnejších módnych návrhárov súčasnosti. No nielen jeho. Keď Calvin Klein v roku 1987 vydražil tieto perly a diamanty pre svoju Kelly, daroval spolu s nimi aj životný príbeh lásky anglického kráľa- nekráľa s poriadnou dávkou romantiky. Ich predchádzajúcou majiteľkou bola totiž vojvodkyňa z Windsoru alias slávna Wallis Simpsonová.
Budúci anglický kráľ Eduard VIII. sa kvôli láske k tejto dvakrát rozvedenej Američanke a nepriazni vlastnej rodiny dostal pred ťažkú voľbu: buď ona, alebo kráľovská koruna. Zvíťazila Wallis a zaľúbený pár sa stal jedným z najznámejších v novodobých dejinách. Krátko po smrti Wallis náhrdelník, prívesok a náušnice získal na legendárnej aukcii The Jewells of the Duchess of Windsor Calvin Klein.
Náhrdelník tvorí 28 prírodných perál a jeho dĺžka je približne 35 centimetrov. Spolu s ním môžete nosiť aj prívesok v tvare kvapky v jemne barokovej forme. Set od Cartiera dopĺňajú náušnice s bielou a čiernou perlou od Van Cleef&Arpels. Tento ideálny dôkaz bezhraničnej lásky bude na predaj v aukčnej sieni Sotheby´s v New Yorku štvrtého decembra.

Kolekcia šperkov s perlami a diamantami Kelly a Calvina Kleina
Náhrdelník, 35 250 000/ 47 000 000 Sk
Prívesok, 9 400 000/ 14 100 000 Sk
Náušnice, 7 050 000/ 11 750 000 Sk

Ostrov v tvare vášho obľúbeného štátu
Alebo v tvare ktoréhokoľvek iného. Famózny projekt The World tvorí 300 umelých ostrovov vybudova...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 21:57