StoryEditor

Karel Gott o kríze spoločnosti: beh sveta riadia iIlumináti, tvrdil spevák pred rokmi

10.11.2017, 15:28
Pred šestnástimi rokmi udivil čitateľa svojou náklonnosťou ku konšpiračným teóriám.

Matador pop-music Karel Gott o kríze modernej spoločnosti a príchode novej totality v rozhovore z 8. júna 2001. Ukážku z rozhovoru priniesli Lidovky (v rámci dvadsiateho výročia založenia magazínu Piatok LN).

Zlatý slávik rozprával napríklad o tom, že všetci sme len figúrkami, ktorými manipulujú tajomné skupiny mocných finančníkov a okultistov a varoval, že sa rútime v ústrety novej orwellovskej totalite.

  • Chodíte voliť?

Chodím, pretože voliť sa má, a našťastie poznám politikov, ktorí sú konkrétni a nie kryptofyty a dokážu ma presvedčiť, bez toho, aby som na to potreboval štyri roky.

  • Dokážu sa voliči poučiť zo svojich omylov?

Som presvedčený, že zvlášť v posledných storočiach nejde o žiadne omyly, naopak politika sa odvíja podľa presných scenárov, nič sa nedeje náhodou, aj to najhoršie ako vojny.

Vždy sa o víťazoch rozhodlo dávno predtým. Rovnako banky podporovali toho, kto rozpútal vojny, a vyjednávali s tým, kto bol napadnutý. 

Beh sveta riadia tieto vysoké nadštátne kruhy, tzv. Ilumináti alebo osvietenci, a tiež sväté poriadky a lóže až po mysticko-okultné organizácie.

  • Mohli by ste to nejako upresniť?

Ide o osoby, ktoré vlastne určujú, kto bude robiť politiku, a to ostatné už je len veľké divadlo.

  • Nie je to trochu vykonštruované? To by znamenalo, že jedinec, dokonca ani skupina nemá šancu čokoľvek ovplyvniť...

Dal by som niekoľko príkladov z histórie. Päť synov jedného slávneho frankfurtského bankára si rozdelilo sféry vplyvu - jeden zostal v dome svojho otca, druhý odišiel do Londýna, tretí do Paríža, ďalší do Viedne a posledný do Neapola a financovali všetky znepriatelené strany v napoleonských vojnách.

Posielali si správy o situácii na bojovom poli po poštových holuboch, pretože tí boli rýchlejší ako kuriéri. A tak len vyvolení boli správne informovaní, že pri Waterloo bol Napoleon definitívne porazený.

Ondřej Němec, MAFRA

Len oni mohli robiť výhodné finančné operácie. Alebo také víťazstvo proletariátu, ktorý viedla ruská inteligencia, platená najvyššími západnými finančnými a priemyselnými kruhmi.

Zakladateľ Červenej armády Lev Trockij a jeho súdruhovia boli pripravovaní na území Standard Oil v New Jersey a vyslaní prezidentom newyorskej banky Jacobom Schiffom do Petrohradu s podporou pre revolúciu vo výške dvadsiatich miliónov dolárov v zlate.

Nemeckí priemyselní magnáti a poradcovia cisára zase vybavili Lenina a jeho apoštolov z Zürichu, aby potom Rusko muselo podpísať brestlitovský mier a oni mohli opustiť východný front, kde mali zbytočné straty.

Lenin bol vynikajúci spoluhráč a nemecký agent, Trockij zase zlý herec z Brooklynu, ale výborný rečník. Títo chlapci vedeli všetko veľmi dobre vyložiť ľuďom a v akejkoľvek dobe.

Avšak keď sa boľševizmus alebo iné "revolúcie" rozmontujú, zrazu zbadáte ľudí, ktorí vyzerajú rovnako ako Trockij a zistíte, že ste zase za blbca.

Ondřej Němec, MAFRA

  • Zažil ste vy sám niekedy nečakané prekvapenia takého druhu?

Keď som prvýkrát odišiel na Západ, zmienil som sa o našich pomeroch a bol som kritizovaný, že to zle vidím. Všetci boli ľavicoví, mali Che Guevaru a mleli, že je potrebné myslieť na väčšinu.

Tešil som sa do slobodného sveta, že sa konečne nadýchnem, a namiesto toho som pozeral ako blázon, kde to som. Chápal som tieto postoje v Amerike v súvislosti s vojnou vo Vietname, veď tam posielali umierať svojich chlapcov.

Logicky proti každej akcii, ktorá sa vedie, vzniká protireakcia. Nemohol som ale s nimi diskutovať, boli strašne radikálni, nezmieriteľní až zlí, ale poučil som sa z toho.

01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 02 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 03 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 04 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 05 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 15:59