youtube
StoryEditor

Priznanie Lollobrigidy po rokoch: Aj ja som obeťou sexuálneho násilia

09.11.2017, 20:14
Autor:
ČTKČTK
Talianska herečka Gina Lollobrigida v televíznej talkshow priznala, že dvakrát sa stala obeťou sexuálneho násilníka.

Herečka má dnes 90 rokov a vo svojej dobe ju označovali za najkrajšiu ženu sveta. Podľa agentúry AFP priznala, že treba zobrať odvahu a podobné násilnosti oznámiť hneď a nie až po rokoch. 

"Pripadá mi to tak, že ak niekto hovorí teraz, tak chce len na seba upútať pozornosť," komentovala herečka a niekdajší sexsymbol  vlnu obvinení zo sexuálneho obťažovania, ktorú spustil hollywoodsky škandál spájaný s filmovým producentom Harveym Weinsteinom.

"Treba byť odvážny a vec oznámiť hneď, ale ani ja som v sebe tú odvahu nenašla. Mlčala som, nič som nepovedala," dodala Lollobrigida.

Stroho a dôstojne vysvetlila, že počas svojho života bola dvakrát obeťou vážneho sexuálneho násilia. Identitu agresorov neprezradila, uviedla iba toho, že jeden z nich bol Talian a druhý cudzinec. 

"Prvýkrát keď sa to stalo, tak som bola nevinná, o láske som ešte nič nevedela, ničomu som nerozumela. Bolo to veľmi vážne a išlo dokonca o známu osobnosť. Mala som iba 19 rokov a chodila som na gymnázium," povedala herečka.

Pri opise druhého prípadu bola ešte strohejšia, žiadne podrobnosti nechcela prezradiť. Uviedla iba to, že sa odohral až po jej svabe s lekárom Milkom Skofičom, ktorého si vzala v roku 1949.

"Ak príde k vážnej sexuálnej agresii, v človeku to zostane navždy a poznamená to jeho povahu. Je to niečo, čoho sa nedá úplne zbaviť. Tá skusenosť zostáva vo vnútri. Hrozivá somienka určuje každé ďalšie kroky obeti," dodala herečka.

Luigina Lollobrigida sa  narodila v malom talianskom mestečku Subiaco. Detstvo strávila behaním po horách.

Keď sa jej rodina presťahovala do Ríma, začala sa zúčastňovať súťaží krásy, okrem iného vyhrala titul Miss Rím a v 20 rokoch sa stala Miss Taliansko. 

Postupne sa stala modelkou a neskôr aj herečkou. 

Jej najslávnejšie filmy sú Krásky noci, Fanfán Tulipán, Chlieb, láska a fantázia či Zvonár u Matky Božej. Pôvodne študovala maliarstvo a sochárstvo. K výtvarnému umeniu sa na sklonku 60. rokov vrátila.

Vydala knihu svojich reportáží Italia Mia (1973), pre taliansky časopis Gente získala v roku 1974 exkluzívny rozhovor s kubánskym vodcom Fidelom Castrom, nakrútila aj dokument o Indire Gándíhovej. Dokonca kandidovala aj do Európskeho parlamentu, ale neúspešne.

01 - Modified: 2017-11-09 11:36:54 - Feat.: 0 - Title: Spaceyho vystrihnú z nového filmu Všetky prachy sveta. Je to ďalší trest za sexuálne škandály
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 00:33