StoryEditor

Gólman Lašák na šampionáte chytať nebude

26.03.2012, 16:45
Autor:
tasrtasr
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v pondelok privítal v Piešťanoch 22 hráčov, ktorí sa zúčastnia na tréningovom kempe v rámci prvého týždňa prípravy pred MS vo Fínsku a Švédsku.

Z pôvodnej nominácie vypadli útočníci Adam Lapšanský a Richard Rapáč, pribudol naopak útočník Peter Galamboš a k mužstvu sa v utorok pripojí aj obranca Matúš Rais. Český kormidelník prezradil, že na MS sa s určitosťou nepredstaví brankár Ján Lašák.

K zmene v nominácii došlo v prípade Rapáča zo zdravotných dôvodov, keďže popradský útočník si natrhol vnútorný väz v kolene a bude pauzovať minimálne tri týždne. S Lapšanským tréneri zase nemôžu počítať z dôvodu hráčových klubových povinnosti. "Adam figuroval v našej nominácii po vyradení Sparty Praha v play off českej extraligy. Sparta však poslala Lapšanského do prvoligového Chomutova, takže v úvodnej fáze prípravy s ním nemôžeme počítať," vysvetlil pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

Počas úvodného kempu bude cieľom realizačného tímu dostať hráčov späť do kondície, celkovo absolvujú po šesť tréningov na ľade i na suchu. "Tento týždeň môžme ísť do vyššej fyzickej záťaže, ako v ďalšom priebehu prípravy. Chceme vybrať tých najlepších hráčov, ktorých Slovensko má a budú k dispozícii. Nevieme, kto nám príde z Ameriky, ešte bežia súťaže. Môže dôjsť aj k nejakému zraneniu, ale skutočne vyberieme tých najlepších," vyhlásil Vůjtek s tým, že Lašák mužstvo na šampionáte neposilní. "Bol dlhodobo zranený a my sme s ním prestali počítať práve preto, lebo nechytal. Požiadal nás o naše stanovisko a my sme mu vysvetlili situáciu s tým, že počítame s inými brankármi. Čo sa týka Budaja, ten by sa mal ozvať dnes alebo zajtra."

Po kempe v Piešťanoch, kde sa bude na MS pripravovať aj výber do 18 rokov, sa Vůjtekovi zverenci presunú do Košíc, kde v tamojšej Steel Aréne odohrajú v piatok 6. apríla a v sobotu 7. apríla prvé dva prípravné zápasy v rámci Euro Hockey Challenge s Dánskom (oba duely od 17.00 h). Druhý aprílový týždeň sa bude reprezentačný tím krátko pripravovať v Bratislave a v piatok 13. apríla odletí špeciálom do Jaroslavľu, kde si dvakrát zmeria sily s ruskou zbornou (13. a 14. apríla).

Po návrate z Ruska sa Slováci 18. apríla predstavia v Prahe proti Česku a s tradičným rivalom zohrajú o dva dni neskôr odvetu v Bratislave. Šampionátovou generálkou pre Vůjtekov tím bude turnaj Škoda Cup v Bratislave, kde odohrá zápasy proti reprezentačným výberom Nórska (27. apríla) a Nemecka (28. apríla).

      Doplnená nominácia na tréningový kemp v Piešťanoch (26. - 30. apríl):
      Brankári: Peter Hamerlík (Třinec/ČR), Július Hudáček (Södertälje/Švéd.), Ján Laco (Lev Poprad/KHL)
      Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Michal Grman (B. Bystrica), Ivan Jankovič (Skalica), Peter Mikuš, René Vydarený (obaja Č. Budějovice/ČR), Michal Sersen (Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (Chanty Mansijsk/KHL), Matúš Rais (Nitra)
      Útočníci: Mario Bližňák (Sparta Praha/ČR), Martin Cibák (Nižnekamsk/KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Marek Hovorka (Kladno/ČR), Milan Kytnár (Hämeenlinna/Fín.), Patrik Lušňák (Skalica), Juraj Mikúš (TPS Turku/Fín.), Štefan Ružička (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Surový (CSKA Moskva/KHL), Ján Sýkora (B. Bystrica), Rastislav Špirko (LEV Poprad/KHL), Peter Galamboš (Martin)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 14:07