StoryEditor

Slovan čaká v KHL najdlhšia cesta do Chabarovska

26.11.2012, 11:46
Autor:
tasrtasr

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili domácu sériu nedeľňajším víťazstvom nad silným Lokomotivom Jaroslavľ 3:2 a teraz ich čakajú štyri duely na klziskách súperov. Najbližší "trip" však bude špecifický, keďže ho odštartujú na ľade ďalekého Amuru Chabarovsk.

Hrdinom nedeľňajšieho zápasu sa stal Libor Hudáček, ktorý sa postaral o dva góly do siete Lokomotivu. Mladý krídelník mal o to väčšiu radosť, že konečne pretrhol dlhú streleckú smolu, ktorá trvala vyše mesiac a pol. "Už ani neviem, kedy som dal naposledy gól, takže som naozaj rád, že to tam padlo. Už som musel namočiť hokejky do záchodu, tak možno preto to vyšlo," zasmial sa dvadsaťdvaročný útočník, ktorý v 24 dueloch KHL nazbieral desať bodov za sedem gólov a tri asistencie.
Po úspešnom domácom vystúpení čaká "belasých" náročná šnúra. Tá odštartuje stredajším duelom na ľade Chabarovska ležiaceho pri hraniciach s Čínou.

Let do najvýchodnejšieho klubu súťaže trvá vyše 12 hodín a Slovanisti počas neho prekonajú až desať časových pásiem. Také niečo v kariére ešte nezažil ani obranca Ľubomír Višňovský, ktorý má bohaté skúsenosti z NHL. "Na toto vôbec nie som zvyknutý. V NHL máme maximálne nejaké tri hodiny časový posun a päť a pol hodiny je let. Toto je úplne niečo iné, takže aj ja idem do neznáma a neviem, aké to bude. Musí to absolvovať každý tím v KHL, my s Prahou to máme najďalej. Dúfam, že v pohode prežijeme let. Prídeme tam ráno, máme rozkorčuľovanie, obed a večer hráme," povedal tridsaťšesťročný zadák. "Bohužiaľ, ideme do toho. Treba zobrať ešte nejaký spacák. Keby sa podarilo v lietadle zaspať bolo by super. Bude to 'o hubu'," dodal.

Na takýto extrémny časový posun sa nedá príliš pripraviť. Jedine ísť do dejiska zápasu mnoho dní dopredu a aklimatizovať sa. „To ale neprichádza do úvahy a žiadne mužstvo to nerobí. Druhé riešenie je prísť priamo na zápas, pokúsiť sa pripraviť a odohrať ho čo najlepšie. Tento problém ťažko zvládajú aj ruské kluby, ktoré majú menší posun," vysvetlil tréner Rostislav Čada.

Slovan doletí do dejiska duelu v stredu ráno pred zápasom. "Hrať v Chabarovsku je náročné pre všetky mužstvá KHL a tie výsledky to potvrdzujú. Prvá veľká úloha je zvládnuť cestu, cez deň načerpať sily odpočinkom a večer sa s touto zmenou pásma vyrovnať a zo zápasu získať nejaké body," dodal Čada.

Na "trip" pocestuje s tímom už aj druhý obranca z NHL Andrej Sekera. Zatiaľ ale nie je jasné, či bude hrať. "Predbežne sme dohodnutí a ak mu to zdravotný stav dovolí, tak bude hrať už prvý zápas v Chabarovsku. Pokiaľ nie, mal by nastúpiť v druhom zápase v Novosibirsku," uviedol hlavný kormidelník

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 17:56