StoryEditor

Talian rozbil jackpot . Vyhral rekordných 147 miliónov eur

24.08.2009, 00:00

V talianskej lotérii SuperEnalotto padol cez víkend rekordný jackpot 146,9 milióna eur, najvyšší v dejinách európskych lotérií. Skončilo sa tým niekoľkotýždňové stávkové šialenstvo, ktoré lákalo aj obyvateľov ďalších európskych krajín. Šťastným výhercom je tipujúci z provincie Massa Carrara v Toskánsku, ktorý uhádol kombináciu čísel 11, 27, 10, 79, 45, 88.

Naposledy sa podarilo jackpot "rozbiť" na konci januára. Suma v ňom však nebola taká vysoká, ako teraz.

Víťaznú šesticu čísel sa podarilo uhádnuť po niekoľkotýždňovej stávkovej horúčke, ktorá do Talianska priviedla turistov z celej Európy, túžiacich po obrovskej kope peňazí. Suma, ktorá bola v SuperEnalotte, bola momentálne najvyššou výhrou na svete. Ešte minulú stredu bol vyšší jackpot americkej lotérie Powerball, ktorá ponúkala 260 miliónov dolárov. Aj táto suma však už má svojho majiteľa.

Tipujúci od začiatku roka do SuperEnalotta "investovali" viac ako dve miliardy eur. Polovica z týchto peňazí mieri do štátnej pokladnice talianskej vlády.

Lotérie však nie sú obľúbené len v Taliansku, ale aj na Slovensku. Momentálne je jackpot hry Loto s prémiou viac ako 2,7 milióna eur.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 05:39