StoryEditor

Pavol Struhár skúšal luxusné novinky pre prečo nie?!

26.04.2012, 00:00
Tri novinky luxusu a jeden respondent, ktorý ich vyskúša na vlastnej koži.

Blu ray prehrávač Funai
Ako spotrebiteľ som vždy intenzívne vnímal dizajn a krásu výrobkov. Tento fakt ma ovplyvňuje pri celkovom hodnotení a výbere akéhokoľvek produktu. Funkčnosť a spoľahlivosť mi jednoducho nestačia. Ak sa mám rozhodnúť pre nákup daného produktu, musí ma zaujať svojím vzhľadom, dizajnom a dokonalosťou. Funkcie a parametre prichádzajú na rad až potom. V rámci testovania práve blu ray prehrávač Funai splnil všetky tieto aspekty. Zapáčil sa mi elegantný dizajn a kvalitné vyhotovenie. Tento blu ray prehrávač ma naozaj nadchol. Na prvý pohľad sa mi zapáčil elegantný a minimalistický dizaj. Výborne zapadol ako skvelý doplnok do obývačky. Veľkým plusom je jeho vysoká kvalita dielenského spracovania, ako i detaily, ktoré zaujmú, ale nerušia. Príjemne ma tiež prekvapil svojou funkčnosťou. Menu je jednoduché a umožňuje intuitívne ovládanie. Všetko je tam, kde má byť, či už na samotnej konzole alebo na diaľkovom ovládači. Nič netreba hľadať a nič neprekáža. Potešilo ma, že prístroj prehráva všetky potrebné formáty video i audio. Výborne doplnil plazmový televízor a vďaka optickému audio výstupu znel zvuk z reproduktorov Harman/Kardon výborne. Nespornou výhodou je tiež možnosť zapojenia do domácej LAN siete a následne zdieľanie fotografií, videa, hudby a podobne.
Blu ray prehrávač Funai B4 – M501, cena 119 eur, predáva Funai

Celkové hodnotenie 5*
+ elegantný minimalistický dizajn
+ jednoduchá obsluha a funkčnosť
+ vysoká kvalita dielenského spracovania
+ prehráva všetky potrebné formáty

 

Mobilný telefón TAG Heuer
Tento mobilný telefón predstavuje luxusnú a dizajnovú lahôdku. Nepúta na seba pozornosť núteným spôsobom, a preto je určený pre všetkých, ktorí majú radi čisté línie a dokonalé spracovanie. Testovaný model je rovnako luxusný ako iné produkty daného výrobcu a už samotné vybaľovanie bolo zážitkom. Vyznačuje sa mimoriadne kvalitnými materiálmi a mechanické časti sú spracované s hodinárskou presnosťou. Predpokladám, že robustnosť vyhotovenia súvisí s veľkou odolnosťou proti mechanickým poškodeniam. Tento mobilný telefón je skvelý doplnok, lenže niekedy som mal pocit, že skôr ide o to, ako o samotnú funkčnosť. Menu je síce jednoduché, telefón reaguje rýchlo, ale chýbalo mi to, čo od mobilu očakávam. A to, že dokáže nahradiť v určitých veciach počítač (mailový klient, webový prehliadač, cloudové služby, synchronizácia cez wi-fi a podobne). Ak sa však pozerám na toto zariadenie iba ako na mobilný telefón, tak mu skutočne nemôžem nič vytknúť. Funguje výborne, spoľahlivo a bezchybne. A navyše aj dobre vyzerá.
TAG Heuer LINK Smarthphone, model Classic Black Leather, cena 4 950 eur, model Elegance Brown Alligator, cena 6 500 eur, predáva TAG Heuer

Celkové hodnotenie 4*
+ výnimočný dizajn
+ vysoká kvalita použitých materiálov
+ zaujímavé balenie
– absencia funkcií, ktoré dnes z mobilného telefónu robia minipočítač

Víno Emiliana G·
Musím povedať, že nepatrím k typickým „vinárom“. Viem si však vychutnať dobré víno, i keď len občas a pri vhodnej príležitosti. Toto víno má nádhernú farbu, viac ho vystihuje temná ako tmavá. Upútala ma intenzívna vôňa a plná chuť. Niekde v pozadí som cítil višne. Napriek silnej chuti máte pocit, že je súčasne aj jemná a že jej intenzita nijako naprekáža. Práve naopak. Ide o veľmi kvalitné víno, ktoré si treba vedieť vychutnať vo vhodnom okamihu. O kvalite svedčí aj to, že pochádza z jedného z najvýznamnejších bio vinárstiev v Čile, ktoré ako jedno z mála na svete má všetky certifikáty kontroly. Určite odporúčam.
Víno Emiliana G·, cena 42,50 eura, predáva www.wineplanet.sk

Celkové hodnotenie 4,5*
+ krásna tmavá, karmínová farba
+ intenzívna príjemná vôňa
+ plná a silná chuť

TESTUJE: Pavol Struhár
- generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Capital & Financial Protection
- vo finančníctve pôsobí viac ako 15 rokov
- vo voľnom čase sa venuje literatúre faktu, športu, hudbe a osobnému rozvoju

 

 
Exkluzívne reportáže, unikátne príbehy nášho biznisu a 18-stranový autošpeciál nájdete v dnešnej life style prílohe HN.
V
magazíne prečo nie?! 

 

01 - Modified: 2004-08-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Európska komisia a podpora automobilového priemyslu
menuLevel = 2, menuRoute = style/moje-znacky, menuAlias = moje-znacky, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:00