StoryEditor

Zuzana Žemlová: Bankár nemusí chodiť do práce iba v kostýme

24.02.2010, 23:00
Tvrdí, že je skôr džínsový ako kostýmový typ. Do práce si však džínsy dovoliť nemôže - Zuzana Žemlová je totiž novou členkou Predstavenstva UniCredit Bank. Napriek tomu tvrdí, že ani bankár nemusí denne chodiť do práce iba v kostýme...

"Takú terapeutickú nakupovaciu výpravu si niekedy rada urobím,“ pripúšťa jediná dáma v Predstavenstve UniCredit Bank. Aj keď vzápätí dodáva, že cielene nakupovať sa vyberá naozaj málokedy. "Keď ma niečo zaujme, tak si to kúpim,“ konštatuje bez dlhých úvah a s evidentnou dávkou rozhodnosti - tá je napokon pre topbankárku zrejme nevyhnutná.
Člena predstavenstva banky si ťažko možno predstaviť vo výrazne extravagantnom oblečení, a tak profesia istým spôsobom "limituje“ aj Zuzanu Žemlovú.

"Nie som však uniformový typ,“ tvrdí. "Snažím sa najmä obliekať si veci, v ktorých sa cítim príjemne, a ak by som sa mala zaradiť buď k extravagantnému alebo ku klasickému typu, tak som skôr klasik.“

A ak by si mala vybrať medzi materiálmi, tak by to v zime určite vyhral kašmír či vlna, v lete zasa hodváb, bavlna alebo i ľan. Značka v tomto prípade nehrá prím.
"V mojom šatníku sa nájdu aj značkové kúsky. Ale ak je to napríklad sukňa od Armaniho, tak ju nemám preto, že je to sukňa od Armaniho, ale preto, že sa mi páči. Dôležité sú dobré strihy, a aby sa v tom človek príjemne cítil,“ hodnotí Žemlová.

V súkromí by ste ale Zuzanu Žemlovú stretli skôr v džínsoch, keďže priznáva, že je prirodzene skôr džínsový ako kostýmový typ. A má aj svoju miernu preferenciu.
"Na voľný čas som si zvykla kupovať značku Bushman. Mám pár tričiek, ktoré so mnou cestujú všade, kam idem. Sú ako moja druhá koža,“ hovorí s úsmevom.

Podobne prirodzene sa Zuzana Žemlová cíti zrejme aj na golfovom ihrisku - a je jasné, že hrávať golf sa nechodí len tak v hocičom. Pre riaditeľku Divízie riadenia rizík je spoľahlivou investíciou oblečenie značky Golfino.
"Sú akoby trochu starosvetskí, a tým pádom špecifickí. Páčia sa mi ich veci,“ uznáva Žemlová, no na otázku, či má v šatníku aj jeden úplne najobľúbenejší kúsok, odpovedá, že nie. Naopak, menšie prešľapy každej ženy - nákup vecí, ktoré si potom nedá nikdy na seba - sa nevyhli ani jej.

A keď už nakupovanie, tak v prípade Zuzany Žemlovej najradšej neďaleko, "za rohom“ v Rakúsku, v Česku a z metropol sa vraj nenakupuje zle ani v Londýne. Tvrdí však, že každá z krajín má svoje vlastné špecifiká, niekde sa nakupuje lepšie hodváb, inde zase klasické veci....
"Ale aj u nás sa dá dobre nakúpiť, najmä vďaka novým centrám. Výsledok napokon často závisí od nálady,“ uzatvára s úsmevom nová členka Predstavenstva UniCredit Bank.

menuLevel = 2, menuRoute = style/moje-znacky, menuAlias = moje-znacky, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 19:15