StoryEditor

Moje značky: Vladimír Komár

17.09.2009, 00:00
Majiteľ Dermacolu a Karlovarské Korunní ako typický muž necháva nakupovanie radšej na manželku. Aj on sám si však rád zájde do londýnskej štvrte Notting Hill a absolvoval už aj lyžovačku na panenských neupravených svahoch v Britskej Kolumbii. Vladimír Komár.

Rodený Levočan najradšej nakupuje cédečká, víno a firmy. Nie je to práve obvyklé hoby, ale zrejme aj vďaka nemu má dnes "na konte“ firmy hneď dve - Dermacol a minerálku Karlovarskú Korunní . Odpoveď, akú minerálku a kozmetiku teda Vladimír Komár nakupuje, je vcelku jasná. Stále sme však mali v našom dotazníku dostatok prázdnych políčok, tak nás na úvod zaujímalo, či vôbec má rád nakupovanie ako také. Odpoveď Vladimíra Komára by chcela z úst svojho partnera počuť asi väčšina žien.

"Nákupy miluje moja manželka, takže jej v tom nechávam úplne voľné ruky,“ tvrdí s úsmevom.

Aj on sám však raz za čas pookreje pri výbere hudby, nového auta či elektroniky. Určite však nie na zahraničných cestách, iba ak...

"...iba ak k tomu nie som donútený okolnosťami, napríklad, že moja manželka cestuje so mnou,“ dodáva so smiechom. Čo ho vlastne odrádza od lákavých ponúk na letiskách alebo vo svetoznámych štvrtiach?

"Predstava, že kúpené veci bude nutné zabaliť a zvýšia hmotnosť batožiny, ktorú budem musieť ťahať domov, v mojom prípade spoľahlivo prebije túžbu čokoľvek vlastniť.“

Výnimka však existuje vždy, a tak si Vladimír Komár rád čo-to prezrie v Portobello Road v londýnskom Notting Hill.

"Trh a miestne obchodíky majú pre mňa úžasnú atmosféru. Síce tam asi nekúpite všetko, čo si dokážete predstaviť, no na druhej strane sa tam predáva mnoho vecí, čo ste si predstaviť ani nedokázali. Ja si tam väčšinou kúpim len to, čo dokážem na mieste vypiť alebo zjesť, ale aj tak ma to baví,“ priznáva.

Ak ide o oblečenie, preferuje taliansku ležérnu eleganciu, ale aj tradičný anglický sofistikovaný štýl. Dôležité pritom je, aby bol materiál dobre nositeľný a komfortný. To zrejme ocení aj na svojich cestách, i keď podotýka, že v súčasnosti už adrenalín a exotiku vymenil za čosi pokojnejšie kvôli dvom malým dcérkam. S rodinou si obľúbili najmä francúzske Provensálsko, ale ešte predtým si Vladimír Komár stihol vyskúšať aj lyžovanie na panenských neupravených svahoch v Britskej Kolumbii, rafting na tropických riekach v Latinskej Amerike či africké safari.

 

DOTAZNÍK

Kozmetika: Dermacol
Parfum: Issy Miaki

OBLEČENIE
Biznis oblečenie: Bugatti
Oblečenie na voľný čas: Aquascutum
Šport: Nike
Džínsy: Trussardi
Obuv: Kenzo

DOPLNKY
Taška: Mandarina Duck
Hodinky: Tissot

NÁPOJE
Nealko: Karlovarská Korunní neperlivá
Víno: Ryzlink Rýnsky, nejlepšie z Velkých Bílovic
Pivo: Pilsner Urquell
Koktejl: Mojito

"Rád sa potápam a plávam, zatiaľ sa mi podarilo ublížiť si len lyžiach a kolieskových korčuliach,“ hovorí na margo svojich ďalších koníčkov a dodáva, že k nim patria aj historické knihy a časopisy National Geographic.

Medzi veci, na ktoré je obzvlášť hrdý, patrí originálna maľba od talianskej maliarky Silvie P. Vezzuto. Existuje teda ešte vôbec niečo hmotné, po čom pôvodom slovenský podnikateľ túži a zatiaľ sa mu to nesplnilo? Áno.

"Už dlho máme ukončené plány na postavenie domu, bohužiaľ, už druhé leto čakáme na povolenie,“ hovorí o svojom sne Komár. Priania tých ostatných si však netrúfa odhadovať, a tak pri výbere darčekov radšej neriskuje a stavia na istotu.

"Rád darujem Dermacol (kozmetiku, nie celú spoločnosť), čokoládu alebo dobré víno či šampanské.“

menuLevel = 2, menuRoute = style/moje-znacky, menuAlias = moje-znacky, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:43