StoryEditor

Moje značka: Iveta Bobeková

27.11.2009, 05:00
Čo musí mať správny privátny bankár okrem tmavého obleku a konzervatívneho vystupovania? Vášeň pre golf! Šéfka privátneho bankovníctva Dexia banky Iveta Bobeková nie je žiadnou výnimkou. Za golfom cestuje po celom svete a zahrala si aj na ihrisku Donalda Trumpa.
DOTAZNÍK
KOZMETIKA
Parfum: Chloé
Šampón a kondicionér: Kérastase
Telová starostlivosť: Clinique
Dekoratívna kozmetika: Clinique, Lancôme
OBLEČENIE
Biznis oblečenie: Hugo Boss
Oblečenie na voľný čas: Callaway, Tommy Hilfiger
Šport: Callaway, Tommy Hilfiger
Džínsy: Tommy Hilfiger
Obuv: Hugo Boss, Calvin Klein, Hoegl
DOPLNKY
Taška: Burberry
Hodinky: Rado
Šperky: konzervatívne – perly, biele zlato
NÁPOJE
Nealko: minerálka
Víno: Radošinský klevner
Pivo: pijem málo
Kokteil: krátky kokteil s Blue Curacao
ELEKTRONIKA
Mobilný telefón: Nokia
TV: Sony
PC: Hewlett Packard
Domáce spotrebiče: Miele
Autá: Audi
OBĽÚBENÉ MIESTA
Kaviareň: všade, kde je dobrá káva a niečo sladké
Reštaurácia: nešpecifikujem, ale mám veľmi rada dobré jedlo
Ďalšie miesta: všade, kde je more a golfové kluby

„Neviem, či budem vhodným respondentom do rubriky o oblečení, môj šatník je totižto veľmi nudný,“ priznáva hneď na začiatku Iveta Bobeková, ktorá prišla na stretnutie v bielej blúzke a strohom čiernom kostýme. „Nič iné ako biele blúzky a čierne kostýmy v mojom šatníku vlastne ani nenájdete. Musím priznať, že vyslovene trpím, ak sa pri nejakej neformálnej príležitosti musím vymaniť z bankárskej ulity,“ smeje sa. Konzervatívna bankárka pracuje s peniazmi už 16 rokov. Začínala v Slovenskej sporiteľni a po skúsenosti v ďalších dvoch bankách sa tento rok nechala zlákať ponukou Dexia banky na rozbehnutie privátneho bankovníctva.

„Bola to pre mňa veľká výzva vybudovať niečo na zelenej lúke.“ Konzervatívny spôsob života si doslova užíva a v žiadnom prípade si na sebe nevie predstaviť extravagantný model. „Ak by som prišla za klientom oblečená extravagantne, tak by mohol nadobudnúť pocit, že sa budem extravagantne správať aj k jeho peniazom,“ vysvetľuje. To je síce pochopiteľné, no človek sa musí nejako obliekať aj vo voľnom čase... Tu sme však tiež nepochodili: „Viete, ja toho voľného času príliš veľa nemám. A ak si nejaký nájdem, tak ho trávim s rodinou alebo na golfovom ihrisku. Takže vo voľnom čase je to najmä golfová móda.“ Hm, tak toto je naozaj ťažký oriešok. „Máte aspoň rifle?“ pýtame sa. „Ale áno, rifle by sa našli,“ odpovedá so smiechom.

Z nedávnej návštevy New Yorku si doniesla čierne kokteilové šaty a niekoľko párov topánok. Samozrejme čiernych. To sa vo farebnom New Yorku naozaj nedalo nájsť nič iné? „Snažila som sa prispôsobiť program môjmu deväťročnému synovi, ktorý sa chcel vybrať po stopách Kevina z filmu Sám doma 2. Takže sme sa vozili doubledeckerom a navštívili hotel Plaza, Rockefellerove centrum, newyorskú zoo a všetky ostatné miesta, kde sa film nakrúcal. Bola to preňho akási kompenzácia za všetky tie hodiny, ktoré doma chýbam.“

Aby mohla s deťmi tráviť čo najviac času, prihlásila ich na golf. „Môj syn dostal prvú palicu už v šiestich rokoch,“  hovorí Bobeková. Pri téme golf sa naoko prísna bankárka vášnivo rozhovorí. Začala pred piatimi rokmi a vďaka tomuto športu už precestovala kus sveta. „Ako väčšina slovenských golfistov mám veľmi rada Turecko, ktoré je ľahko dostupné a sú tam skvelé golfové kluby. Nie som však typ, ktorý sa dvakrát vracia na to isté miesto, popri golfe rada spoznávam nové krajiny,“ vysvetľuje. Jednou z najzaujímavejších ciest bola dovolenka v Karibiku, kde 12 dní hrala na ihrisku Donalda Trumpa. „Tam som prvýkrát nadobudla pocit, že mi ten golf už naozaj ide.“

Zaujíma nás, či si okrem golfu nájde čas aj na iné koníčky. „Asi nie som typická žena, pretože ma zaujímajú hodinky, autá, dobré vína, koňaky... V mojej práci sa stretávam s klientmi, s ktorými sa rozprávame o golfe,  jachtingu,  gurmánskych a cestovateľských zážitkoch a potom sa logicky aj moje záujmy uberajú týmto smerom,“  vysvetľuje. To znamená, že sa vo svojej práci stretáva najmä s mužmi? „To by som netvrdila. My spravujeme súkromné financie a väčšinou to funguje tak, že muž síce účet otvorí, ale o peniazoch rozhoduje žena,“ uzatvára položartom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/moje-znacky, menuAlias = moje-znacky, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 06:13