StoryEditor

Zaujalo nás: slovenský alchymista a umenie na zjedenie

15.05.2012, 00:00
V pravidelnom výbere pre vás chystáme veci, ktoré stoja (minimálne) za pozretie...
Oko slovenského alchymistu
„Balla — hlavný alchymista súčasnej slovenskej prózy – je nepochybne jedným z najzaujímavejších súčasných spisovateľov strednej Európy. Preňho je kvapka vody rovnako pútavá a celistvá ako celé univerzum, biblická postava je rovnako súčasná ako kolega z práce a ten najvšednejší obytný blok, ktorý vidí z okna, je rovnako blízky, zároveň však vzdialený a tajuplný ako planéta Merkúr...“ napísal prekladateľ Jacek Bukowski z Varšavy o spisovateľovi, ktorý vydáva deviatu zbierku poviedok menom OKO. Čítajte, Balla stojí za to.
Predáva: KK Bagala
cena: 8 eur
Bodky, prúžky a... vintage!
Sezóna dovoleniek a plaviek sa blíži. Trend je jasný, buďte retro! Na pláž sa vyberte s vintage kabelkou, slameným klobúkom a klasikou z knižnice. Hit prehliadkových mól – „sukienky“ peplum – existujú aj v plavkovej móde: volánik na spodnom diele plaviek. Nosia sa geometrické tvary, námornícke prúžky, bodky, vo farbách dominujú modrá, červená a pastelová azúrová či lososová ružová. 
Predáva Bepon
cena: info v predajni

Umenie na zjedenie
Aj čokoláda môže byť originálna a veselá. Ružomberská chocolatérie Passé spracúva kvalitnú belgickú čokoládu, ktorú zdobia na niekoľko desiatok spôsobov. Dokonca si ich tu môžete dať vyrobiť aj na mieru. Okrem letne ladených kúskov ponúka aj ručne vyrábané pralinky či horúcu čokoládu. Rozmaznajte svoje zmysly na Liptove.
predáva: Chocolatérie Passé, Ružomberok
cena: 100 g od 2,50 eura
Veľký sprievodca internetovými nákupmi
Internetový módny špión či skôr sprievodca módou, výhodnými nákupmi, krásou a najmä štýlom – to je charakteristika nového webu FashionSpy.sk. Nájdete tu bohatý zoznam internetových predajní, novinky z predvádzacích mól, ale aj rady a tipy, ktoré sa zídu (nielen) pri nakupovaní. 
fashionspy.sk
cena: zadarmo
menuLevel = 2, menuRoute = style/moderna-zena, menuAlias = moderna-zena, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 20:47