V tejto sezóne sú trendy rifle v skrátenej dĺžke.pixabay.com
StoryEditor

Štyri skvelé nápady, ako v novej sezóne nosiť denim

07.05.2016, 06:00
Životný štýl
Sezónu, v ktorej by džínsovina nezaujímala dôležitú úlohu, sme už dlho nezažili, ale tento rok je jej postavenie vyložene špeciálne. Takmer všetky luxusné značky sa zamerali na spôsoby, ako ju prepracovať a posunúť.

Možností je toľko ako snáď ešte nikdy: nájdite si medzi nimi tie, čo zapadnú do vášho štýlu, ako píše idnes.cz.

Hlavne skrátený strih

Pre tých, ktorým býva často zima od nôh, máme zlú správu: jedinou správnou dĺžkou je tento rok dĺžka nad členky. Zvyšok je na vás. Nosia sa rovné strihy, širšie "boyfriend jeans", klasické "skinny", nohavice zakončené strapcami aj dole vyhrnuté. Body navyše získate za patchwork, nažehľovačky alebo nášivky.

K vypasovaným strihom oblečte priliehavé kratšie tričko, tielko alebo napríklad košeľu, ktorú v páse zaviažete. Čo sa týka topánok, veľkým trendom sú stále tenisky aj nízke sandálky, ale ak ste drobnejšie, nohy si môžete opticky predĺžiť pomocou vyšších podpätkov a nohavíc ohrnutých tesne nad členkami.

Overal trochu inak

Ležérne denimový overal sa v posledných rokoch pravidelne objavuje na prehliadkach, na módnych blogoch aj na fotkách zo súkromia celebrít. Nosia ho proste úplne všetci. Tento rok na to choďte inak: zaviažte si ho v páse a vyčarujte si tak originálne nohavice. Perfektný v kombinácii s teniskami a bielym tričkom.

Dvojnásobný efekt

Jedny džínsy už nestačia - aj keď práve s tými rovno strihanými s trendmi jemnou potlačou nič nepokazíte. Najviac ale zabodujete, keď pridáte ešte denimový top alebo košeľu v podobnom, avšak nie úplne rovnakom odtieni. A doplnky? K podobnej farebnej kombinácii voľte vždy béžové alebo hnedé.

Je to vôbec denim?

Áno, je, ale v prípade ľahučkých, vzdušných letných šiat s nízkou gramážou o tom môžete ľahko zapochybovať. Sú skvelé ako základ pre vrstvenie, keď sa večer ochladí, jednoducho pridajte štýlový bomber z vlny, hodvábu alebo saténu. Pokiaľ ide o topánky, povolené je všetko od balerínok po tenisky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 01:28