StoryEditor

Romantika nepatrí do všedného dňa. Na týchto miestach ju strávite najlepšie

27.08.2014, 00:05
Autor:
mramra
Piknik v parku či svadba v krištáľovej kaplnke kaštieľa. Pozrite si päť tipov na romantické miesta, ktoré sa oplatí navštíviť.

Hľadáte romantické miesto na predĺžený víkend alebo dokonca na svadbu? HN má pre vás tipy na najromantickejšie miesta, ktoré sa oplatí navštíviť a spríjemniť si tak spoločné chvíle s vašou polovičkou.


Snímka: archív hotela

Tip HN:

Château Béla

Nachádza sa približne dvanásť kilometrov pred Štúrovom, v dedine Belá. Ide o historický kaštieľ, ktorý vás očarí unikátnou atmosférou. Ochutnávka vín, romantická večera či dokonca možnosť poľovačky - aj na to sa môžete tešiť v prostredí kaštieľa. Prostredie je vhodné na konferencie či iné obchodné stretnutia, no predovšetkým na romantické svadby v kostolíku Château Béla. Hotel bol okrem iného v minulosti vyhlásený za najromantickejší hotel v Európe. „Romantika je pre mňa splynutie krásnych pocitov, ktoré nepatria do všedného dňa,“ hovorí pre HN riaditeľ hotela Thomas Lechner. „V Château Béla sa cítite nie ako platiaci hosť, ale ako návšteva, ktorú pozval domáci pán do svojho veľkolepého rodinného sídla. Čas si môžete spríjemniť prechádzkou v rozsiahlom parku s rybníkmi. On je pre mňa synonymom romantiky,“ dodáva Lechner.

Cena za ubytovanie: od 95 do 350 eur za noc (záleží na type zvoleného apartmánu, napríklad za Svadobný apartmán zaplatíte od 240 do 350 eur za noc)


Kempinski pri Štrbskom plese

Rozprávkové ubytovanie či romantickú svadbu zažijete aj v sieti hotelov Grand Hotel Kempinski, na Slovensku konkrétne vo Vysokých Tatrách, na brehu Štrbského plesa. Päťhviezdičkový hotel má k dispozícii takmer sto izieb a apartmánov v prekrásnom vysokohorskom prostredí. Súčasťou hotela je i Grand Restaurant, v ponuke je medzinárodná aj stredomorská kuchyňa či spa.

Cena za ubytovanie: od 170 do 350 eur za noc (za svadobný apartmán zaplatíte približne viac ako tisíc eur za noc)


Snímka: bojvin.eu

Hotel Bojnický vínny dom

Okrem najväčšej zoologickej záhrady nájdete v Bojniciach aj luxusné a romantické miesto na ubytovanie - Bojnický vínny dom. Zažijete netradičný vínny wellness alebo vínoterapiu z prípravkov hrozna, v blízkosti hotela je i Bojnický zámok či kúpele. Zaujímavosťou je, že izby hotela sú pomenované podľa vína, napríklad Frankovka, Devín či Tokaj, ktorý je zároveň svadobným apartmánom.

Cena za ubytovanie: od 80 do 100 eur za noc (svadobná izba približne 100 eur)


Snímka: hotelbankov.sk

Hotel Bankov

Hotel, ktorý funguje už od roku 1869. Pýši sa štyrmi hviezdičkami a okolitou prírodou - nachádza sa asi štyri kilometre od centra Košíc. Nesklamú ani reštaurácia či kaviareň, veľkým plusom je i wellness priamo v hoteli alebo možnosť aktivít v druhom najväčšom meste Slovenska.

Cena za ubytovanie: od 80 do 140 eur za noc


Snímka: mikulasskachata.sk

Mikulášska chata Jasná

Jedinečná tatranská architektúra a nádherná príroda Nízkych Tatier - Mikulášska chata v Jasnej sa nachádza len kúsok od Vrbického Plesa. Hotel, ktorého súčasťou je okrem Mikulášskej chaty aj Vrbická chata, je situovaný takmer v srdci lyžiarskeho strediska Jasná v Demänovskej doline, takže ponúka pestré športové aktivity. K dispozícii je hotelová reštaurácia, kaviareň, bar, ale aj bowling bar.

Cena za ubytovanie: od 90 eur za noc (pre dve osoby)


Čo dnes, 27. augusta, nájdete v prílohe Leto s HN

- reportáž z hotela Sliezsky dom
- ďalších 9 tipov na romantické ubytovanie a reštaurácie

Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie (aktuálne v deň vyjdenia) cez SMS na váš mail TU.

Staršie pdf vydania najdete TU.

Všetky tipy na výhľady plné romantiky nájdete TU.

01 - Modified: 2006-09-28 15:52:00 - Feat.: 0 - Title: Pojednávanie na Špeciálnom súde v kauze BMG pokračovalo vypočutím svedkov
01 - Modified: 2024-01-11 08:35:24 - Feat.: - Title: Do hotelov a penziónov na Slovensku v novembri 2023 zavítali hlavne domáci návštevníci 02 - Modified: 2023-11-05 18:20:04 - Feat.: - Title: Americká sieť hotelov Marriott, do ktorej patria značky ako Sheraton či Ritz-Carlton, zvýšila zisk takmer o pätinu 03 - Modified: 2023-11-03 07:26:10 - Feat.: - Title: Investície do hotelov v strednej Európe môžu tento rok vzrásť až o 30 percent 04 - Modified: 2023-10-19 06:03:53 - Feat.: - Title: Najlepšia hotelová reštaurácia na Slovensku sa nachádza vo Vysokých Tatrách 05 - Modified: 2023-09-09 17:19:31 - Feat.: - Title: Taliansko sprísňuje reguláciu ponuky dovolenkových bytov na platformách
menuLevel = 2, menuRoute = style/leto-s-hn, menuAlias = leto-s-hn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 08:16