StoryEditor

Hľadáte romantiku? Vyberte sa k našim susedom

28.08.2014, 00:05
Autor:
zubzub
Ak hľadáte so svojou láskou miesto na príjemný oddych, HN pre vás pripravili 5 tipov, kam sa vybrať u našich susedov.

Krakov

Najnavštevovanejšie mesto v Poľsku má skutočne čo ponúknuť. Je totiž považované za najkrajšie mesto v krajine. Charakteristické je malebnými uličkami, ktoré sú ako stvorené na romantické potulky, počas ktorých sa určite zastavte v niektorej z miestnych kaviarní či v niektorom zo zelených parkov. Schôdzku si môžete dať aj v Dračej jaskyni na Wawelskom návrší. Ak sa vám nechce po vlastných, môžete využiť aj služby profesionálneho kočiša.

Niedzica

Toto malebné mestečko leží iba kúsok od slovensko-poľských hraníc. Obklopujú ho neopakovateľné Pieniny. Jeho dominantou je romantický hrad z čias Uhorska, okolo ktorého je voda. Ak by ste mali chuť si zaplávať, nájdete tu aj pomerne veľkú priehradu s plážou. Zrejme ste netušili, že Niedzica je rodné mesto nášho herca Michala Dočolomanského. Od roku 2010 je v mestečku aj jeho pamätná tabuľa.

Zbiroh

Je to najstaršie české šľachtické sídlo v Česku. Zámku stále dominuje samostatne stojaca hlásna veža, ukrýva sa tu aj najhlbšia studňa v Európe. Určite na vás zanechá hlboký dojem aj kaplnka. Toto malebné miesto si obľúbil aj maliar Alfons Mucha, ktorý tu takmer 20 rokov žil a vytvoril tu kompletnú Slovanskú epopeju. Teraz sa tu so svojou láskou môžete ubytovať aj vy. Určite oceníte nádherný výhľad do širokého okolia.

Karlštejn

Navštívte jeden z najkrajších a určite aj najznámejších hradov u našich susedov. Určite jeho nádherné interiéry poznáte aj z filmu Noc na Karlštejne. Je to jednoducho reprezentatívny kúsok Česka, ktorý so svojou láskou musíte vidieť. Rande si môžete dať pri najväčšej zachovanej maľbe na svete, ktorú nájdete v tunajšej kaplnke. Je to možno najznámejšia atrakcia. Okolie je ideálne aj na romantické potulky prírodou.

Hluboká

Hľadáte romantiku ako z rozprávky? Určite navštívte zámok v Hlubokej. Gotická stavba ponúka nádherne zdobené a precízne upravované priestory. Ak vystihnete správnu chvíľu, môžete tu zažiť atraktívne akcie, ktoré sú určené práve pre zamilované páry. K dispozícii sú aj obradné priestory, takže tu môžete spečatiť svoju lásku. Okolitý park ponúka unikátne kulisy pre fotografovanie.

Čo dnes, 28. augusta, nájdete v prílohe Leto s HN

- reportáž z rakúskeho zámku Schlosshof
- ďalších 9 tipov na romantické výlety u našich susedov

Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie (aktuálne v deň vyjdenia) cez SMS na váš mail TU.

Staršie pdf vydania najdete TU.

Všetky tipy na romantické výlety k našim susedom nájdete TU.

01 - Modified: 2006-09-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Montostroj stiahol svoje akcie z burzy
01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-16 11:17:30 - Feat.: - Title: Má o vás skutočný záujem alebo vás chce len do postele? Toto všetko prezradí očný kontakt
menuLevel = 2, menuRoute = style/leto-s-hn, menuAlias = leto-s-hn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 03:50