StoryEditor

VIDEO: najúspešnejšie klipy YouTubu. Zosnulý Paul Walker porazil najsledovanejší Gangnam Style

11.07.2017, 17:28
Autor:
vahvah
Skladba See You Again, ktorú naspieval rapper Wiz Khalifa so spevákom Charliem Puthom, zosadila z priečky najsledovanejšie video na YouTube, dlhoročný hit Gangnam Style.

Upozornil na to server iRozhlas. V prvej desiatke najpúšťanejších klipov sa drží aj jedna epizóda ruského animovaného seriálu Máša a medveď, uvádza Idnes.cz.

1. Wiz Khalifa a Charlie Puth, See You Again (2015)

Bolo to takpovediac "o prsia kórejskej ženy", ale od pondelka, keď pieseň rapera Wiza Khalifu a speváka Charlieho Putha dosiahla prvú priečku, jej náskok postupne ďalej rastie. Klip k soundtracku z filmu Rýchlo a zbesilo 7 je spomienkou na herca Paula Walkera, ktorý účinkoval vo filme a zomrel v roku 2013 pri autonehode.

Pieseň See You Again už prekročila 2,895 miliardy zhliadnutí.

2. Psy, Gangnam Style (2012)

Skladba kórejského rapera, ktorý si hovorí Psy, bola skutočným globálnym hitom. Ako prvý na YouTube dosiahol hranicu dvoch miliárd prehraní. Jej autor učil svoje tanečné pohyby aj generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna a k imitácii Gangnam štýlu sa priznal aj Barack Obama, ktorý tanec pochytil od svojich dcér.

Na klip vzniklo aj mnoho paródií a týždenník The Economist pred tromi rokmi s nadsádzkou spočítal, že keby ľudstvo nevenovalo 140 miliónov hodín sledovaniu videa, mohlo vybudovať tri lietadlové lode triedy Gerald R. Ford alebo štyri Veľké pyramídy v Gize.

Dnes má klip 2,894 miliardy prehraní.

3. Justin Bieber, Sorry (2015)

"Len" 2,64 miliardy pozretí má aktuálne videoklip k piesni Sorry od Justina Biebera. Tá vyšla v októbri 2015 ako druhý singel z vtedy pripravovaného albumu Purpose. Tanečné video vytvorila novozélandská choreografka a režisérka Parris Goebelová.

A jej dielo si takmer pripísalo aj iný rekord. Po klipe Hello od Adele, toto video dosiahlo v druhom najkratšom čase jednu miliardu pozretí. Klip Adele je teraz na štrnástej priečke.

4. Mark Ronson a Bruno Mars, Uptown Funk (2014)

Obrovským hitom bola vo svojej dobe pieseň Uptown Funk, s ktorou prišiel hudobník a producent Mark Ronson a zapojil do nej speváka Bruna Marsa. Pieseň získala dve ceny Grammy a stala sa najpredávanejším digitálnym singlom (z tejto pozície ju zosadila pieseň See You Again).

Tanečné zábery v klipe vznikli v rôznych mestách počas turné Bruna Marsa a tiež v hollywoodskych štúdiách 20th Century Fox. Dnes má klip 2,55 miliardy zhliadnutí.

5. Luis Fonsi a Daddy Yankee, Despacito (2017)

Tesne pod hranicou 2,48 miliardy sa zatiaľ dostal klip portorikánského speváka Luisa Fonsiho, ktorý do piesne Despacito zapojil aj rapera Daddyho Yankeeho. Na piatu priečku najsledovanejších videí všetkých čias sa však dostal za pozoruhodne krátku dobu.

Video láka predovšetkým na exotické exteriéry a atraktívne ženy.

6. Masha and the Bear: Recipe for Disaster (2012)

Neanglické video a tiež jediné, ktoré sa vymyká kategórii hudobných klipov, v rebríčku reprezentuje epizóda ruského animovaného seriálu Máša a medveď. Ten sa vysiela od roku 2009 a zatiaľ má na konte 64 epizód.

Vedľa dielu, ktorý nesie názov Návod na katastrofu a na YouTube dosiahol 2,3 miliardy zhliadnutí, majú ďalšie epizódy tamtiež stovky miliónov prehraní.

7. Taylor Swift, Shake It Off (2014)

Pôsobivý štúdiový klip k singlu Shake It Off avizoval album 1989, s ktorým speváčka Taylor Swift definitívne opustila vody country a stala sa rýdzo popovou hviezdou. Singel sa stal speváčkiným druhým číslom jedna v rebríčkoch, v ktorých nakoniec zostal päťdesiat týždňov.

Do dnešného dňa na YouTube nazbieral 2,25 miliardy zhliadnutí.

8. Enrique Iglesias, Descemer Bueno a Gente De Zona, Bailando (2014)

Ďalšie neanglicky "zárez" má v rebríčku desiatich najsledovanejších YouTube videí španielsky spevák Enrique Iglesias. Klip k piesni Bailando s nevyhnutným zástupom vlniacich sa dievčat, vznikol v Dominikánskej republike a pripísal si doteraz 2,23 miliardy zhliadnutí.

Zaujímavé je, že anglická verzia, ktorá sa na YouTube objavila len dva mesiace po originále, má doteraz "len" 234 miliónov prehraní.

9. Maroon 5, Sugar (2015)

Najúspešnejší klip britskej kapely Maroon 5 je zaliaty slnkom, natáčal sa v Los Angeles. Kapela kvôli natáčaniu týždeň skúšala a potom svojím vystúpením "prepadla" niekoľko svadieb. "Čo keď sa nebudeme páčiť? Čo keď tým ľuďom len zničíme ich deň?," strachoval sa spevák Adam Levine.

Dobre to však dopadlo a výsledkom je aj 2,15 miliardy prehraní.

10. Katy Perry, Roar (2013)

Speváčka Katy Perry v klipe k piesni Roar stroskotala v džungli. Singel bol prvým z jej albumu Prism. Kritici klipu vyčítali podobnosť s reklamou na dezodoranty. 

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:30