Slovenská republika / Ukrajina, 2017, 108 min. Réžia: Peter Bebjak Scenár: Peter Balko Hrajú: Tomáš Maštalír, Emília Vášáryová, Eugen Libezňuk, Zuzana Fialová, Andy Hryc, Produkcia: Wandal Production (SK), Garnet International Media Group (UA), Rozhlas a televízia Slovenska (SK), HomeMedia Production (SK), Martin Kohút (SK) Adam Krajňák je otcom rodiny a zároveň hlavou pohraničnej kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cez slovensko-ukrajinskú hranicu cigarety. Keď ale jedna z dodávok stroskotá, spustí sa lavína konsekvencií, počas ktorých bude musieť spochybniť svoje vlastné hranice, ktoré doposiaľ nechcel prekročiť. Snímka vznikla v majoritnej slovenskej produkcii, na festivale v Karlových Varoch mať svetovú premiéru, súťažiť bude v sekcii Hlavná súťaž. Návštevníci slovenských kín si budú môcť snímku pozrieť od 3. augusta.Wandal Production
StoryEditor

Len nech ľudia vidia nepríjemnú pravdu, odkazuje Emília Vášáryová

04.07.2017, 17:35
Autor:
spaspa
Všetko, o čom rozpráva slovenská Čiara, ktorú videli diváci na festivale v Karlových Varoch, sa naozaj stalo. Len rôznym ľuďom na oboch stranách hranice aj zákona. Jednu z hlavných rolí pašeráckého thrilleru hrá Emília Vášáryová, ktorá inak filmy plné násilia nemiluje. "Ale kvôli takej potrebnej látke som urobila výnimku," prezradila herečka.

Emília Vášáryová hrá jednu z hlavných rolí pašeráckého thrilleru. Pritom, filmy plné násilia vôbec nemiluje. "Ale kvôli takej potrebnej látke som urobila výnimku," líči herečka.

Projekt s pôvodným názvom Schengen Story sa prezentoval práve vo Varoch pred dvoma rokmi, teraz tu má slovensko-ukrajinská koprodukcia premiéru. "Nedokážeme si ani predstaviť, čo sa na Ukrajine deje. Nikdy som nevidela modrú vlajku s hviezdičkami tak rada ako pri návrate z Užhorodu," hovorí herečka v rozhovore pre iDNES.

Najväčšieho zloducha Čiary hrá Andrej Hryc, jeho dcéra Wanda  je producentkou projektu. "Pôvodne sme premýšľali o komédii, ale keď sa dcéra z tých končín vrátila, povedala mi: To nepôjde, oci, tam ide o veľké peniaze a o život," zhrnul Hryc. Podľa Vášáryovej, ktorej postava v pozadí prevadzačského klanu nesie krvavé tajomstvo, ľuďom treba ukazovať ľuďom pravdu, aj keď o nej nechcú počuť. Pozrite si video v článku, nájdete v ňom celý rozhovor s populárnou slovenskou herečkou. 

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 07:06