REUTERS/Danny Moloshok
StoryEditor

Speváčka Sia odhalila tvár verejnosti. Za rokmi ukrývania stáli tieto životné zlomy

23.03.2017, 10:47
Autor:
ipip
Siu Furlerovú videli v stredu na losangeleskom letisku bez tradičnej vizitky v podobe čiernobielej parochne.

Okolie aj médiá boli mimoriadne prekvapené, keďže je o austrálskej speváčke (41) známe, že už dlhší čas sa pohybuje na verejnosti výlučne so zahalenou tvárou.

Drogy, alkohol a hudba

Sia Kate Isobelle Furlerová (18. decembra 1975, Adelaide, Austrália), známa ako Sia, je austrálska speváčka a skladateľka. Svoju spevácku kariéru začala počas 90. rokov v acid jazzovej kapele Crisp v Adelaide v roku 1997, uvádza Wikipedia. Spolupráca s kapelou však nevyšla, čo ju priviedlo do Spojeného kráľovstva, kam sa presťahovala aj so svojím priateľom.

Najtemnejšie obdobie jej života nastalo v roku 2010, keď sa Sia až nebezpečne priblížila k smrti, keď napísala list na rozlúčku a chcela si vziať život požitím nadmerného množstva narkotík.

Napriek tomu prežila, no neblahý vplyv na ňu mala aj priveľká pozornosť, čo vyústilo do závislosti od antidepresív a liekov proti bolesti vrátane Xanaxu a OxyContinu, následne jej bola diagnostikovaná bipolárna porucha, uvádza Dailymail.

Životný zlom

Jej boj s alkoholizmom a depresiou zosilnel po tom, čo sa jej priateľ, ako sama hovorí, láska jej života, zabil pri autohavárii. Zničená speváčka sa potom presťahovala do Londýna, kde strávila šesť rokov vyrovnávaním sa s jeho smrťou.

Nakoniec sa po tomto ťažkom období Sia postavila na nohy, zložila množstvo piesní a jej kariéra sa začala nanovo. Tvár si však zahaľovala v dôsledku už spomenutých zlých skúseností s verejnosťou.

Jej manželom je Eric Anders Lang. Zdá sa, že speváčka je už so všetkým definitívne vyrovnaná, keďže sa naposledy ukázala bez masky a parochne a verejnosť ohúrila

Fakty o živote známej speváčky:

  • Je autorkou mnohých textov a piesní pre známe osobnosti. Pre Britney Spears napísala text pre skladbu Perfume, pre Kylie Minogue Sexercise, pre Rihannu Diamonds a ďalšie piesne pre mnohých ďalších spevákov.
  • Spolupracovala s najzvučnejšími menami: Jessie J, Celine Dion, Eminem, Christina Aguilera, Beyoncé, Katy Perry, Tegan a Sara, Jennifer Lopez, Kesha, Shakira, David Guetta či Rita Ora a ďalší.
  • Má Gravesovu chorobu (Gravesova-Basedowova choroba je autoimunitná choroba štítnej žľazy).
  • Je bisexuálka.
  • Je vegánka.
  • Nikdy nechcela byť slávna.
  • Beyoncé ju nazýva géniom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 23:51