StoryEditor

Pohoda nabitá menami svetového formátu. Toto budú najväčší ťahúni festivalu

07.02.2017, 10:32
Autor:
ipip
Jeden z desiatich najlepších svetových DJ-ov podľa Rolling Stone, berlínsky Boys Noize s kapelou, americká synth-popová ikona a autori skladby roka 2014 podľa Pitchforku Future Islands, ako aj víťaz Mercury Prize 2015 Benjamin Clementine sú ďalšími menami, ktoré ozdobia line-up Pohody 2017.

Boys Noize Live podľa Rolling Stone je jedným z desiatich DJ-ov, ktorí vládnu svetu. Beatport ho označil za najlepšieho elektronického umelca tri roky v rade. Remixoval skladby od Daft Punk, Depeche Mode, Davida Lyncha a Nine Inch Nails, informuje Anton Repka, PR a media director festivalu Pohoda.

Spolupracoval s umelcami ako Snoop Dogg, The Black Eyed Peas, Jean-Michel Jarre, Santigold a Mark Ronson. Jeho sety roztancovali najväčšie kluby a festivaly: Coachella, Lollapalooza, Fuji Rock či berlínsky Berghain. ​DJ a producent Boys Noize zahrá techno a acid house začiatkom júla v SLSP Space Aréne. 

POHODA FESTIVAL

Future Islands

Kapela začínala ako lo-fi electro-punk pre fajnšmekrov, ktorých fanúšikovská základňa rástla najmä vďaka špičkovým koncertom.

POHODA FESTIVAL

​Zlom v kariére prišiel v marci 2014, keď vydali album Singles a v Late Show with David Letterman z neho zahrali skladbu Seasons (Waiting on You). Aj vďaka excentrickému tanečnému prejavu speváka Samuela T. Herringa sa video stalo virálnym a kapela získala uznanie nielen od recenzentov Pitchforku, ale aj miliónov ľudí po celom svete.

Samotná pesnička Seasons sa stala najlepšou skladbou vo výbere Pitchforku, Consequence of Sound a 500 hudobných kritikov v ankete Pazz & Jop. Táto americká synth-popová ikona v apríli vydá piaty album The Far Field.

Benjamin Clementine Clementine začínal ako pouličný muzikant bez domova v Paríži

Do povedomia britských médií sa dostal v roku 2013 po tom, keď zahral v šou Later With Jools Holland. The Independent ho označil za jeden z najsľubnejších nových talentov. The London Evening Standard a Rolling Stone ho prirovnali k Nine Simone. Rolling Stone konkrétne napísal: "Brat Niny Simone vstúpi do elegantnej francúzskej kaviarne, sadne si ku klavíru a slzy tečú potokom..."

POHODA FESTIVAL

​Začiatkom januára 2015 vydal debut At Least for Now, ktorý sa na iTunes dostal do Top 10 v ôsmich európskych krajinách a vo Francúzsku sa stal jednotkou. Najväčší úspech sa však dostavil koncom toho istého roka, keď vyhral Mercury Prize pre najlepší britský album roka. Nechal za sebou umelcov ako Jamie XX, Aphex Twin, Florence + the Machine, Roisin Murphy či už ohlásené mená nášho line-upu Slaves a C-Duncana.

Aktuálne naspieval novinku kapely Gorillaz s názovom Hallelujah Money. Jeho nezameniteľný hlas a prejav prirovnávajú k spevákom a speváčkam ako Nina Simone, Edith Piaf, Rufus Wainwright či Nat King Cole. Médiá ospevujú najmä jeho emóciami nabité živé vystúpenia. Jedno z nich uvidíte aj na Pohode 2017.

Video: Boys Noize

• Overthrow

• Let's Buy Happiness

• Jeffer

 

Future Islands

• Seasons

 

• A Dream Of You And Me

• Tin Man

 

Benjamin Clementine

• Nemessis

 

• Cornerstone

• Condolence

Potvrdení umelci

Môžeme sa tešiť na alt-J, Ylvis, Birdy, Jake Bugg, Boys Noize Live, Squarepusher, Future Islands, Benjamin Clementine, Mark Lanegan Band, Beardyman's Dream Team, Slaves, Sleaford Mods, Charlie Winston, Machinedrum, Dillon, Beak>, Salut c'est cool, C Duncan, Ho99o9, Bolo nás jedenásť – Milan Lasica & friends, Bez Ladu a Skladu, Chiki liki tu-a, Polemic a mnohých ďalších.

01 - Modified: 2016-11-29 08:21:38 - Feat.: 0 - Title: Pohoda 2017 má prvého headlinera. Festival ovládne superúspešné chlapčenské trio 02 - Modified: 2016-12-08 10:09:41 - Feat.: 0 - Title: Pohoda festival dostal novú tvár. Vyzerať bude ako balíček cukríkov
01 - Modified: 2023-07-08 12:00:00 - Feat.: - Title: Pozrite kam si to Gáborikovci namierili priamo z Chorvátska... 02 - Modified: 2023-07-05 12:43:32 - Feat.: - Title: Začína sa festival Pohoda, bude dlhší o jeden deň, areál sa otvorí už v stredu 03 - Modified: 2023-04-24 11:31:16 - Feat.: - Title: Zachrániť firmu v neistých časoch vám pomôže prezieravosť aj moderné online nástroje 04 - Modified: 2023-03-30 09:00:39 - Feat.: - Title: Zverejnili rebríček TOP 10 festivalov, ktoré sú najviac ekologické. Je medzi nimi aj obľúbený slovenský event 05 - Modified: 2022-07-11 09:23:18 - Feat.: - Title: Kaščák sa ospravedlnil za účasť homofóbneho biskupa. Zle som odhadol situáciu, hovorí
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 06:49