StoryEditor

Jubileum a spomínanie na búrlivé časy. Richard Müller má 55

29.09.2016, 15:00
Autor:
TASRTASR

Spevák Richard Müller vydal nový štúdiový album, ktorý dostal názov 55. Ako už titul albumu napovedá, Richard si dal darček k 55. narodeninám. Za účasti speváka album včera predstavilo vydavateľstvo Universal Music.

Prvým singlom nového albumu je pieseň Julia Roberts, ktorá už rotuje v slovenskom éteri. Nový album ponúka 15 nových piesní. Nahrával sa v Prahe, hudba všetkých piesní je dielom Ondřeja Gregora Brzobohatého, ktorý je aj producentom albumu. O texty sa podelili Richard Müller a textár Peter Uličný.

"Všetky piesne sa ma nejakým spôsobom týkajú. Napríklad Julia Roberts alebo Adieu Adele je o nenaplnenej láske. V ďalších hodnotím, ako tých 55 rokov ubehlo. Mám tam aj pesničku Na smrteľnej posteli, ale napriek mierne morbídnemu názvu, je – rovnako ako všetky ostatné – veľmi krásna. Jednoducho, piesne sú o témach, o ktorých rozmýšľam, čím žijem. Pevne verím, aj na základe reakcií z okolia, priateľov a vydavateľov, že sa nám podarilo urobiť nádherný album a dúfam, že moje publikum nesklamem. Osobne som s albumom naozaj veľmi spokojný. Vypovedá o tom, aký teraz som," povedal pri prezentácii Richard Müller.

Richard a Ondřej
"Podarilo sa všetko v najvyšších obrátkach. S Ondrejom bola vynikajúca spolupráca. Stretol som človeka, ktorý je mimoriadny talent, stretol som človeka, ktorého mám odvtedy veľmi intenzívne a ľudsky rád. S Petrom Uličným sme sa dali dohromady pred 25 rokmi, potom sme mali 25-ročnú pauzu, a teraz znovu, ani neviem ako," uviedol Richard.  

"V januári mi Richard zavolal, že by bol veľmi rád, keby som zhudobnil niektorý z textov, ktoré mu napísal Peter Uličný. Bol som nadšený, odpovedal som, že veľmi rád. Potom sa stalo to, že sa mi páčili všetky texty, a tak som zhudobnil všetky pesničky. Jemu sa všetky páčili, nakoniec som sa stal aj producentom celého albumu. Celé to prišlo ako blesk z čistého neba, nerátal som s tým, že budem nakoniec robiť celý album," doplnil Brzobohatý.

Po dvadsiatich rokoch
"My sme s Richardom obidvaja chorobne nepracovití, čiže neradi pracujeme a ešte menej spolupracujeme. Naozaj po dvadsiatich rokoch nespolupráce a občasnom sa videní na ulici sme sa 20 rokov nekontaktovali. Nebolo v tom nič osobné, len nás život každého hodil na inú stranu. Keď sme sa po tých rokoch stretli na káve, padol nápad po 20-tich rokoch niečo urobiť. Bavili sme sa o živote a v konečnom dôsledku je tá platňa o živote," dodal tretí z autorského tímu, textár Peter Uličný.

Niektorú z nových piesní zaradí Richard do playlistu aj na jesennom turné, ktoré štartuje 1. októbra v Michalovciach. Väčšinu repertoáru však budú tvoriť jeho staršie hity v šansónových úpravách.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-15 11:30:00 - Feat.: - Title: Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli 04 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 05 - Modified: 2024-04-14 10:00:00 - Feat.: - Title: Speváčka Call Dominika: Na pódiu som ako ryba vo vode. Môj sen? Spolupráca s Lanou del Rey
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 01:29