StoryEditor

Najväčšie jesenné premiéry. Pozrite sa, ktoré filmy by vám určite nemali ujsť

01.09.2016, 00:00
Autor:
bonbonlucluc

Jeseň bude (aj) filmová. Očakávané pokračovania, remaky, návraty obľúbených sérií aj nové nádejné filmové trháky. Premietačky slovenských kinosál si v jesenných mesiacoch posvietia aj na tieto filmy. Nemali by vám ujsť. Na ktoré sa tešíte vy?

Dieťa Bridget Jonesovej – 15. september
réžia: Sharon Maguire
hrajú: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thompson

Hlavným problémom bude tentokrát neplánované tehotenstvo. Ale s kým? Najznámejšia smoliarka všetkých čias sa vracia po rokoch a opäť má na problémy zamiesené. A to doslova.

Komorná - 15. september
réžia: Chan-wook Park, Južná Kórea
hrajú: Min-hee Kim, Kim Tae-ri, Jung-woo Ha

Príbeh mladej ženy, ktorá sa stáva slúžkou tajomnej bohatej japonskej dedičky. Má však iný cieľ ako slúžiť. Ázijská romantická dráma mala premiéru v Cannes.

Sedem statočných – 22. september
réžia: Antoine Fuqua
hrajú: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke

Nová verzia kultového westernu prichádza s rozporuplnými, no veľkými očakávaniami. Od siedmich hrdinov, ako aj od spracovania.

Mustang – 22. septembra
réžia: Deniz Gamze Ergüven
hrajú: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit İşcan, Tugba Sunguroglu

Jeden z horúcich kandidátov na tohtoročného cudzojazyčného Oscara, turecký Mustang, prichádza do slovenskej kinodistribúcie až teraz a určite vám ho odporúčame. Hovorí príbeh mladých sestier, ktorých životné osudy sú poznačené nevyhnutými konvenciami.

Café Society – 22. septembra
réžia: Woody Allen
hrajú: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively

Najnovšia allenovka, ktorá otvárala festival v Cannes, smeruje aj na naše plátna. Príbehu o americkej smotánke v ére zlatého veku Hollywoodu ústredí mladík, ktorý chce preraziť v šoubiznise.

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej - 29. september
réžia:Tim Burton
hrajú: Eva Green, Samuel L. Jackson, Asa Butterfield

Vďaka tajomným stopám, ktoré Jakeovi zanechá jeho milovaný dedko, a ktoré poodhaľujú tajomstvo iných svetov a doby, Jake objaví čarovné miesto, známe ako sirotinec slečny Peregrinovej pre podivné deti. Jeho tajomnosť aj nebezpečenstvo sa začnú prehlbovať, akonáhle Jake spozná jeho obyvateľov a ich zvláštne, neuveriteľné schopnosti, ale aj ich strašných nepriateľov.


Dievča vo vlaku - 6. október
réžia: Tate Taylor
hrajú: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux

Príbeh, ktorý sme si najprv zamilovali ako knihu a stal sa svetovým bestsellerom. Každý deň na ceste do práce jazdí Rachel Watson vlakom okolo mesta Witney. Vlak prechádza okolo jej starého domu, kde býva jej exmanžel so svojou novou manželkou Annou. O pár domov ďalej každý deň vidí iný manželský pár. Rachel si postupne tento pár obľúbi a sama pre seba si ich pomenuje. Jedného dňa, keď prechádza okolo ich domu, stane sa svedkom niečoho, čo od základu zmení všetko, čo si doteraz o tomto páre myslela.



Inferno - 13. október

réžia: Ron Howard
hrajú: Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy

Harvardský symbolog Robert Langdon v podaní Toma Hanksa sa tentoraz v novom príbehu Dana Browna ocitá v samotnom srdci Talianska, aby pomohol vyriešiť záhadu, ktorá je pozoruhodne prepojená s jedným z najväčších literárnych diel všetkých čias - Danteho peklom. Pri svojom tajuplnom poslaní sa Langdon musí stretnúť s neznámym, hrôzu naháňajúcom protivníkom; prepletá sa pritom nielen labyrintom florentských, benátskych či istanbulských uličiek, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale aj labyrintom narážok a kódov.



Neon Demon – 13. októbra
réžia: Nicolas Winding Refn
hrajú: Elle Fanning, Jena Malone, Keanu Reeves, Christina Hendricks

Ďalšie Cannes a najnovší počin originálneho tvorcu filmov Drive či Len Boh odpúšťa. Dánsky provokatér tentokrát prichádza s hororovým trilerom o mladých modelkách, posadnutosti krásou a slávou.


Oheň na mori - 20. október

réžia: Gianfranco Rosi

Film, ktorý zaujal na festivale Berlinale hovorí o dvanásťročnom Samuelovi, ktorý žije na ostrove v Stredozemnom mori, ďaleko od pevniny. Ako všetci chlapci jeho veku, aj jemu sa nie vždy chce do školy. Radšej by sa šplhal po skalách, hral sa s prakom alebo sa potuloval po prístave. Ale jeho domov nie je ako iné ostrovy. Už roky je to cieľová stanica pre mužov, ženy a deti, ktorí sa snažia dostať z Afriky na malých plavidlách. Téma utečencov trocha inak.


Toni Erdmann - 27. október
réžia: Maren Ade
hrajú: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Lucy Russell

Film, ktorý zožal neuveriteľný úspech na festivale v Cannes opisuje život zostarnutého učiteľa Winfrieda Conradiho. Plynie v úplnej rutine, ktorú mohutný muž len občas naruší svojou pubertálnou vášňou - drobným žartovným prevlekom. Potom, čo mu zomrie jediný verný druh, slepý pes, sa Winfried rozhodne investovať všetku pozornosť do svojej odcudzenej dcéry Ines, ktorá robí kariéru v nadnárodnej firme a nemá na nič a na nikoho čas.


Doctor Strange – 3. novembra
réžia: Scott Derrickson
hrajú: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton

Komiksovka o chirurgovi, ktorý sa premení na superhrdinu, zrejme bude loviť divácke masy. V hlavnej úlohe iste poteší talentovaný seriálový Sherlock Benedict Cumberbatch.

Snowden – 10. novembra
réžia: Oliver Stone
hrajú: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto

Môžeme sa tešiť, ako sa presvedčivý americký tvorca Oliver Stone filmársky pohral s príbehom človeka, ktorý sa stal zločincom po zverejnení informácií o americkej informačnej službe. Film prichádza po dokumente o Snowdenovi Citizenfour, ktorý na jar získal prestížneho Oscara.

Fantastické zvery a ich výskyt - 17. november
réžia: David Yates
hrajú: Eddie Redmayne, Colin Farrell, Ron Perlman

Nie je to nový Harry Potter na filmovom plátne, ale tento príbeh napísala J.K. Rowling. Newt Scamander prichádza do New Yorku so svojím záhadným kufríkom, v ktorom sa nachádza obrovská zbierka vzácnych magických tvorov z jeho ciest okolo sveta. Čo sa môže stať, keď sa nadaný britský kúzelník vydá do Ameriky a jeho zvieratá (niektoré aj trochu nebezpečné) uniknú z kufríka?

Rogue One: A Star Wars Story - 15. december
réžia: Gareth Edwards
hrajú: Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn

Rogue One: Star Wars Story je prvou z novej série samostatných filmov Lucasfilmu. Rozpráva príbeh skupiny netradičných hrdinov, ktorí sa dajú dohromady, aby splnili odvážnu a zdanlivo nemožnú úlohu: ukradnúť plány Hviezdy smrti.



01 - Modified: 2024-04-15 11:30:00 - Feat.: - Title: Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli 02 - Modified: 2024-04-07 09:00:00 - Feat.: - Title: Spoznáte film len na základe jeho hlavného záporáka? Tento kvíz preverí, či ste skutočný milovník kinematografie 03 - Modified: 2024-04-05 09:00:00 - Feat.: - Title: Je to oficiálne! Štúdio Warner Bros. potvrdilo piate pokračovanie obľúbeného filmu 04 - Modified: 2024-03-28 12:00:00 - Feat.: - Title: Pripravuje sa šiesty film Pirátov z Karibiku. Vieme, či sa vráti aj Johnny Depp 05 - Modified: 2024-03-23 08:00:00 - Feat.: - Title: Všimol si si, že Hľadá sa Nemo a Príbeh žraloka sú podozrivo podobné? Nemusí to byť náhoda, kopírovanie filmov sa deje stále častejšie
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 05:31