StoryEditor

Letné kiná zažívajú rozkvet. Pozrite sa, kde môžete vidieť dobré filmy v auguste

06.08.2016, 00:00
Autor:
lucluc

Letných kín pribúda každý rok ako húb po daždi, takže keď sa vám nechce ísť do veľkých multiplexov, ale radi by ste si posedeli v komornejšom prostredí, či najlepšie vonku, pozrite sa, kde v Bratislave a iných mestách si môžete vychutnať dobré filmy ešte aj v auguste.

Bratislava

Bažant kinematograf na pláži
Filmový autobus v Bratislave má svoju pevnú zastávku na Magio pláži na Tyršovom nábreží až do 16. augusta. Začiatok predstavení je krátko po zotmení, okolo 21:00 hod. Nepremieta sa v prípade nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. Vstup je voľný. Program na celé leto je TU.

Letné kino na Kuchajde
Veľmi obľúbené kino pri jazere v bratislavskom Novom meste funguje na princípe hlasovanie divákov. Každú stredu a v sobotu o 21.00  si môžete vybrať jeden z troch filmov TU. Vstup voľný.

Letné kino Film Europe v SNG
Cieľom dramaturgie je priniesť do Berlinky každú stredu o 21.00 až do konca mesiaca kvalitné tituly. Žánrovo rôznorodé filmy (komédia, dráma, thriller, love story) od špičkových európskych režisérov, mnohé filmy s oceneniami či nomináciami na prestížnych filmových festivaloch. Vstupné 3 eurá. Viac info TU.

Letné kino pod Pyramídou
Všetci fanúšikovia kvalitných filmov si opäť budú môcť vychutnať jedinečné filmové snímky v Letnom kine POD PYRAMÍDOU na terasách budovy Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave. Letné filmové projekcie sa budú konať pravidelne každú nedeľu až do 4. septembra. Vstup na všetky filmové predstavenia je voľný. Program TU.

Letné kino v Líščom údolí
Po minuloročnom úspešnom pilotnom filmovom lete sa do Líščieho údolia opäť vracajú filmy. Každý piatok o 20.30 sa môžete tešiť aj na originálne občerstvenie, deky a repelenty. Vstup je zdarma. Program nájdete TU.

Autokino na Zlatých pieskoch
Pozerajte filmy priamo z vášho auta. Premieta sa každý štvrtok, piatok a sobotu, vždy o 21:30 hod. na parkovisku Shopping Palace Zlaté Piesky. Vstup je bezplatný. Zaparkujte, nalaďte rádio na frekvenciu 91 FM a vychutnávajte film. Zoznam filmov TU.

Letné kino Film Europe Gorila Urban Space
Letné kino Film Europe síce začalo minulý rok vonku, na nádvorí Pisztoryho paláca v Bratislave, ale aj napriek záujmu ľudí bolo nútené sa presunúť do nových priestorov Gorila.sk Urban Space. Premieta sa každý pondelok a utorok o 20.00. Program nájdete TU.

Letné kino v Ružinove
Bezplatné premietanie je naplánované na každý utorok o 21:00 hod. v Amfiteátri v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere. Pozrite si program TU.

Vajnorské open-air letné kino
Mestská časť Bratislava - Vajnory pripravila aj tento rok filmové predstavenia Open Air Kina v Parku pod lipami každý piatok o 21.00 hod. Program TU.

archív
Amfiteáter Senec
Letné kino v Parku oddychu v Senci ponúka novinky ako aj najúspešnejšie reprízové tituly, ale aj príjemnú atmosféru sledovania filmov pod holým nebom. Vstupné 4 eurá, pozrite si program TU.

Amfiteáter Pezinok
Pezinský amfiteáter bol prvý na Slovensku, ktorý mal možnosť premietať digitálne nosiče a je v nepretržitej letnej činnosti od začiatku 60. rokov. Premieta sa každý deň a za každého počasia, ak sa nazbiera dostatočný počet divákov. Premietania začínajú o 21.00, vstupné 4 eurá. Program nájdete TU.

Zvolen
Slovenská národná galéria na Zvolenskom zámku pripravila 4. ročník Letného kina. Diváci môžu vidieť kvalitné snímky klubovej produkcie domácej a zahraničnej filmovej scény. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenia konajú v interiéri zámku. Viac info TU.

Košice
Na festivalovom námestí v Košiciach sa premieta trikrát do týždňa o 20.00, vstupné 3 eurá Viac TU.

Banská Bystrica
Premieta sa už aj v banskobystrickom amfiteátri, každý utorok o 20.30. Viac info TU.

Nitra
Opäť sa premieta aj v bývalej hradnej priekope Nitrianskeho hradu, každý piatok o 21.00. Prehľad filmov nájdete TU.

Žilina
V žilinskej Stanici sa premieta tiež až do konca augusta, každý utorok o 21.00. Program TU.

Trenčín
Projekcie sa budú konať v prírodnom areáli Autocampingu na Ostrove. Viac info TU.

Vranov nad Topľou
Mestský dom kultúry vo Vranove nad Topľou realizuje už tretí rok letné kino. Počet divákov je podľa jeho slov rôzny. Najväčší záujem zo strany občanov bol však o premietanie v nedeľu, najviac starostí robilo vždy počasie. Najnovšie sa rozhodli v prípade nepriaznivého počasia presunúť projekciu do kina Mladosť. Najbližšie si budú môcť Vranovčania vychutnať film Bod zlomu, ktorý sa bude v meste premietať v nedeľu o 20.30.

Šariš
Filmová noc na Šarišskom hrade sa tento rok uskutoční 5. a 6. augusta. Aktuálny šiesty ročník Filmovej noci na hrade bude mať podtitul Hviezdy doma a bude ich požehnane. Hudobná časť ponúkne koncerty Petra Lipu a Eda Klenu, pozvaní hostia vzdajú hold Jánovi Lazoríkovi. Hlavnými filmami budú snímky Farby piesku a Eva Nová. Pre deti je pripravený sobotňajší program na samostatnom pódiu. Svatava Kabošová uvedie osobne svoju rozprávku Pa a Pí, ktorá vyšla ešte v 80. rokoch, porozpráva o klasickej animácii a prípravách tejto rozprávky. Premietať sa bude aj moderná animovaná rozprávka Mimi a Líza.

Kežmarok
Letného kina na hradnom nádvorí v Kežmarku oslavuje už 6. ročník a dnes, 6. augusta, ho uzavrie slovenská i svetová predpremiéra nového dokumentárneho filmu režiséra Pavla Barabáša Sloboda pod nákladom. „Film o najstaršej generácii tatranských horských nosičov, ktorá sa snaží o zachovanie tohto fyzicky i psychicky náročného remesla, na Kežmarskom hrade osobne uvedie nielen režisér, ale aj jeho protagonisti – legendárni nosiči Peter Petras, Ladislav Kulanga, Viktor Beránek a Ladislav Chudík.“ Začiatok premietania je o 21.00.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:58