StoryEditor

Dočkali sme sa. Všetko alebo nič príde v novembri do kín

20.06.2016, 11:58
Autor:
TASRTASR

Najnovší slovensko-český film Všetko alebo nič, ktorý vzniká podľa rovnomennej knižnej predlohy spisovateľky Evy Urbaníkovej, má naplánovanú premiéru v kinách 24. novembra tohto roku. Producenti očakávajú, že sa stane kinohitom.

Romantickú komédiu režírovala Marta Ferencová a prvé ukážky z nej slávnostne predstavili v nedeľu večer v Košiciach v rámci medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest. Celková príprava filmu o láske, problémoch vo vzťahoch a ženskom priateľstve trvala štyri a pol roka, posledné zábery sa donakrúcali v uplynulých dňoch.

"Film vzniká v koprodukcii slovensko-českej, premiérovať by sme ho mali v sieti českých a slovenských kín 24. novembra. Dúfam, že bude aj výdatne množstvo predpremiér. Snímka bude mať svoju českú, slovenskú aj poľskú verziu," priblížil producent diela Peter Núňez. Náklady na film predstavujú zhruba 1,3 milióna eur.

Nádejný kinohit
Producenti očakávajú, že novú romantickú komédiu Všetko alebo nič bude vidieť až pol milióna divákov na Slovensku, v Čechách a v Poľsku a že z filmu bude megahit a filmová udalosť roka. Na premiére ukážok z dlho očakávaného debutového filmu Evity Urbaníkovej, natočeného podľa jej rovnomennej knihy, nechýbala herečka Táňa Pauhofová, producent Peter Núňez, scenáristka Evita Urbaníková  ani režisérka Marta Ferencová.

V snímke sa predstavia slovenské, české aj poľské herecké hviezdy. Okrem Tatiany Pauhofovej, ktorá prišla pokrstiť prvé ukážky filmu na Art Film Fest, uvidíme na plátne Kláru Issovú, Ľuboša Kostelného, Zuzanu Kronerovú, Michala Žebrowskeho a Pawla Delaga.Scenár napísala režisérka spolu s autorkou knižného bestselleru Evitou Urbaníkovou. Spisovateľka, scenáristka, moderátorka, novinárka a riaditeľka knižného vydavateľstva EvitaPress Eva Urbaníková je tiež šéfredaktorkou dámskeho mesačníka Evita, ktorý rovnako ako Hospodárske noviny vydáva spoločnosť Mafra Slovakia.

Chémia medzi hercami a štábom fungovala podľa tvorcov pri natáčaní filmu Všetko alebo nič dokonale. Napriek tomu, že sa film točil dva roky etapovo, podľa režisérky vždy, keď sa spolu pri natáčaní zišli, bolo to akoby čas neexistoval. Autorka knihy Evita Urbaníková dlhé roky snívala o tom, že z knihy raz bude film. Scenár k filmu napísala spolu s režisérkou Martou Ferencovou. „Od začiatku to bola veľká eufória, najintenzívnejšia boli prvé dni, keď som prišla na pľac a boli tam desiatky ľudí, ktorí pracovali na tom, aby sa moje písmenká dostali na plátno. Boli to návaly hrdosti a niečoho nového. Neviem to popísať iným slovom ako eufória,“ spomína si autorka scenára Evita na svoje pocity a dodáva, že chvíľami mala až zimomriavky.

Splnené priania
Podľa režisérky filmu bolo úžasné, že čokoľvek si so scenáristkou vymysleli, producent im to splnil. „Napríklad sme si povedali, že hlavnú postavu Jakuba bude hrať poľský herec Michal Zebrowski. Keď s obsadením vo filme súhlasil, tešili sme sa. Dali sme si záležať na dobrých hercoch, prostredí, kostýmoch, na filme sa nešetrilo,“ dodáva režisérka. „Vyrobiť film je oveľa zložitejšie ako sa zdá, počas jeho prípravy sa stalo asi stopäťdesiat komplikácií, ale môžem hrdo povedať, že žiaden kompromis, ktorý sme po ceste museli urobiť alebo zmena nebola taká, aby som si za tým filmom nestál,“ dopĺňa producent Peter Núňez. 

"Som presvedčená, že máme najlepší kasting, aký sme mohli mať, a každá postava má presne takého herca, akého sme si predstavovali od začiatku. V tomto sme boli s Martou veľmi nekompromisné," zhodnotila Eva Urbaníková. "Myslím, že všetkým tým ženám, ktorým sa páčil knižný príbeh a ktoré vo svojich vlastných životoch prežili niečo podobné, tak tým sa to bude páčiť, lebo teraz to budú mať na plátne a môžu sa buď usmiať alebo si poplakať, podľa toho, v akom štádiu života sa práve nachádzajú."

Nunez NFE

Femme fatale Táňa
Film si užila aj súčasná femme fatale slovenskej kinematografie Tátiana Pauhofová. Na predstavení ukážok v Košiciach povedala, že Všetko alebo nič bola pre ňu fantastická skúsenosť, niečo úplne iné ako doteraz. „S romantickými komédiami nemám veľa skúseností, ale pre mňa je režisérka Marta Ferencová absolútnou zárukou kvality. Je to výnimočná žena a ona s Evitou tvoria fantastický tandem,“ dodala. 

Podľa predstaviteľky hlavnej úlohy zároveň dodala, že takýto film na Slovensku chýbal. Verí, že  osloví nielen ženy, ale aj mužské publikum. "Rezonuje na témy, ktoré každá poznáme, ale môže to byť film aj pre chlapov, pretože nám vďaka nemu môžu aspoň o trošku viac porozumieť," uviedla šarmantná herečka.

Jozef Kadela

Štyri roky neistoty
Film sa pripravoval štyri roky a podľa producenta Petra Núňeza ešte v decembri minulého roka hrozilo, že kvôli nedostatku financií ho nedotočia. Príbeh romantickej komédie, ktorá bude hitom novembrových kín, sa nakoniec skončil happyendom a krásna Táňa Pauhofová predsa len zažiari po boku charizmatických poľských hercov Michala Zebrowského a Pawla Delaga v jeseni na filmových plátnach. 

Snímka je nakrútená podľa najúspešnejšieho knižného bestselleru Evity Urbaníkovej Všetko alebo nič. Doteraz sa z románu predalo 160 000 kusov, čo je na slovenský knižný trh závratne vysoké číslo. Tvorcovia filmu tak právom očakávajú, že film uvidí viac ako pol milióna divákov na Slovensku, v Česku aj v Poľsku.

Všetko alebo nič je podľa Petra Núňeza výborne remeselne zvládnutá romantická komédia a diváci sa môžu tešiť aj na excelentný medzinárodný kasting. „Ak chcú plakať a smiať sa spolu s hrdinkami Evitinho knižného megahitu, určite by mali do kina prísť,“ dodáva producent.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:51 - Feat.: - Title: Posledný prejav vzdoru. Navaľnyj spísal pred smrťou pamäti, podľa jeho ženy a nakladateľa vyjdú v októbri 04 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 05 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 15:50