StoryEditor

Najobávanejšiu postavu Hry o tróny stvárňuje Slovák, v poslednej časti odhalil svoju tvár

24.05.2016, 19:17
Autor:
chocho
Fanúšikom seriálu Hra o tróny, ktorí ešte nevideli aktuálne piaty diel šiestej série, neodporúčame čítať nasledujúce riadky, ktoré prezrádzajú dejovú zápletku.

Jednou z najobávanejších a najdesivejších postáv už teraz kultového seriálu televízie HBO Hra o tróny je Nočný kráľ. Ide o vodcu bielych chodcov. Naposledy odvysielaný diel, konkrétne piata časť šiestej série s názvom Dvere (The Door), odhalila jeho pôvod. A na povrch vyšla ešte jedna zaujímavosť, ktorá pritiahne pozornosť najmä slovenských divákov.

Pozrite si, ako vznikol prvý biely chodec Nočný kráľ (muža priviazaného o strom hrá Slovák Vladimír Furdík).

Nočný kráľ bol stvorený ako prvý biely chodec. Za jeho vznikom sú Deti lesa, ktoré viedli krvavú vojnu proti ľuďom. Z Nočného kráľa, ktorý bol pôvodne človekom, sa stal biely chodec po tom, ako mu do hrude vrazili dýku z dračieho skla.

K tejto postave sa viaže ešte jedna zaujímavosť. V šiestej sérii hrá Nočného kráľa slovenský kaskadér a hollywoodsky herec Vladimír Furdík. V preoblečení za vodcu bielych chodcov je na nespoznanie, ale v scénke ukazujúcej "zrodenie" Nočného kráľa opisovanej o odstavec vyššie ukázal Furdík svoju skutočnú tvár.

Nejde však o prvú postavu, ktorú si v seriáli Furdík zahral. Objavil sa napríklad v tretej epizóde šiestej série s názvom Krivoprísažník (Oathbreaker) v scénke ukazujúcej súboj mladého Neda Starka s jeho družinou proti dvom rytierom kráľovskej gardy. Furdík si zahral jedného z dvojice gardistov.

Okrem toho je známy aj vďaka filmom ako napríklad Thor: Temný svet, Snehulienka a lovec, Skyfall či Robin Hood. 

01 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 02 - Modified: 2024-04-19 06:00:00 - Feat.: - Title: Herečka Hunter Schafer už nechce hrať transrodové postavy. Vieme, či si zopakuje úlohu Jules v novej sérii seriálu Eufória 03 - Modified: 2024-04-06 08:00:00 - Feat.: - Title: Finále The Regime s Kate Winslet či nová animovaná Liga spravodlivých. Aj toto ponúka HBO Max v apríli 04 - Modified: 2024-04-11 07:02:28 - Feat.: - Title: Spoznali by ste seriálovú právničku Ally McBeal? Ona starne do krásy, naozaj má pred šesťdesiatkou? 05 - Modified: 2024-03-23 13:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Druhá séria House of the Dragon dostala brutálne trailery. Ktorú stranu v krvavej vojne plnej drakov si vyberieš?
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:14