Argunov Studio
StoryEditor

Medveď s rotačným guľometom na chrbte. Rusi natáčajú šialený film

21.05.2016, 00:00

Obrí úspech nekonečnej filmovej série komiksových superhrdinov z produkcie spoločnosti Marvel nedáva spať nielen konkurenčnému vydavateľstvu DC Comics. S vlastnými superhrdinami, ktorí zachraňujú svet vďaka svojim nadprirodzeným schopnostiam, teraz prichádzajú aj ruskí filmári.

Film Zaščitniki (po slovensky zrejme Ochrancovia) vzniká v Rusku v réžii arménskeho režiséra Sarika Andreasjana. Hlavnými postavami bude štvorica upravených hrdinov, ktorým vedecké pokusy ešte v časoch Sovietskeho zväzu prisúdili špecifické vlastnosti.

"V krajine, kde nikdy neboli superhrdinovia, prišli na svet ako obyčajní ľudia. Jedného dňa sa rozhodli, alebo bolo rozhodnuté za nich...," začína oficiálny trailer k filmu. Štvoricu ochrancov vytvorila špeciálna organizácia Patriot počas studenej vojny. Každý z nich mal reprezentovať jeden z národov Sovietskeho zväzu. Ich úlohou bolo svoje superschopnosti skrývať až do doby, kedy bude ich vlasť v ohrození.

Najvýraznejším je zrejme Človek-zviera, teda mohutnou muskulatúrou obdarený muž Arsus meniaci sa, ako už podoba s latinským slovom ursus napovedá, na medveďa. Z ukážok je zrejmé, že popri nadľudskej sile bude disponovať aj rotačným guľometom na chrbte.

Ďalšie tri postavy potom odkazujú k živlom. Človek-krajina je muž Ler, ktorý dokáže manipulovať s pôdou, môže pohybovať celými skalami či dokonca vyvolať zemetrasenie. Človek-voda je ženská postava tímu. Hrdinka Xenia dokáže vo vode rovnako dobre plávať ako po nej chodiť. Je odolná akémukoľvek tlaku, nevadí jej ani vákuum.

A štvrtým do partie je Človek-vietor. Veterný muž sa volá Chan, okrem schopnosti vyvolať silný poryv vetra oplýva aj superrýchlosťou, špeciálnymi šabľami a znalosťou bojových umení. Zatiaľ čo pri ostatných je príslušnosť ku konkrétnemu národu nejasná, Chan aspoň vzdialene odkazuje kamsi do Strednej Ázie či na Ďaleký východ.

Úhlavným nepriateľom ruských superhrdinov bude postava Kuratova Augusta, ktorý vládne armáde klonov. Ako prvý krok k nadvláde nad svetom si vyberie Moskvu.

Ochrancovia sa natáčali v Moskve a na Kryme už od vlaňajšieho apríla. Premiéra je v Rusku plánovaná na 23. februára a tvorcovia už teraz počítajú s pokračovaním.

01 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 02 - Modified: 2024-04-04 20:52:49 - Feat.: - Title: Novinku Guya Ritchieho v Rusku uvedú až po deviatom máji, prednosť dostal ruský film 03 - Modified: 2024-04-04 09:12:32 - Feat.: - Title: Dočkali sme sa! Maštalír a Geislerová odhaľujú triler vzťahu v mrazivej snímke Smršť. Môžeš si ju pozrieť v kinách 04 - Modified: 2024-04-01 10:30:00 - Feat.: - Title: Vyšiel nový krátky film o Spider-Manovi. Miles Morales v ňom tentokrát bojuje s vlastnou úzkosťou 05 - Modified: 2024-03-26 10:43:37 - Feat.: - Title: Beetlejuice Beetlejuice je späť. Hororový počin Tima Burtona láka hviezdami ako Winona Ryder či Jenna Ortega
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:45