StoryEditor

Recenzia: Tvorca Pretty woman prišiel s filmom o Dni matiek. A skvelou Jennifer Aniston

29.04.2016, 13:30
Autor:
lucluc

Už tu boli Vianoce, Valentín, Silvestrovská noc a teraz... Deň matiek. Filmové hity s veľkou plejádou hollywoodskych hercov a so vzájomne sa pretínajúcimi príbehmi. Kombinácia, ktorá nemôže zlyhať. A ak sa k tomu pridá slávny režisér dnes už legendárneho filmu z 90. rokov Pretty Woman Garry Marshall, o dve hodiny príjemnej filmovej atmosféry je postarané. Stál za poslednou snímkou na tému materská láska na sto spôsobov, ale aj za poslednými dvomi spomínanými. Deň matiek je už odvčera v kinách, ten reálny príde o pár dní.

Herecký koncert
Už pri pohľade na filmový plagát bolo jasné, že filmoví tvorcovia stavili najmä na ústrednú štvoricu hercov, a nie, ako v minulosti, na desať a viac hlavných postáv. Príbehov sa napriek tomu vo filme odohráva dosť. Štyria z nich však dostanú väčší priestor a divák si ich životné úskalia viac užije.





Prvýkrát sa vo filmovom puzzle Garryho Marshalla objavila Jennifer Aniston. A hoci spomedzi svojich hereckých kolegýň je jediná, ktorá nemá v skutočnom živote vlastné deti, rozvedenú matku dvoch synov, ktorej exmanžel sa práve oženil s oveľa mladšou ženou, zahrala vo svojom obvyklom štýle. Bola šarmantná, aj vtipná, aj hysterická. Takmer 50-ročná herečka, aktuálne vyhlásená za najkrajšiu ženu sveta, ostala aj vo filme verná svojmu životnému štýlu, v jednom kuse bola v teplákoch alebo v telocvični, jednoducho nestarnúca mama.

Návrat k Pretty Woman
Druhýkrát sa v podobnej snímke (naposledy to bol Valentín) objavila Julia Roberts. Režisér si spolu s ňou dovolil malý úlet, ktorý postrehli len skalní fanúšikovia ich spoločného hitu Pretty Woman. Úspešnej podnikateľke, ktorá vo filme po rokoch nájde svoju dcéru, dokonca robí agenta herec Hector Elizondo (manažér hotela vo filme Pretty Woman). „Viem, ktorá je šalátová (lyžička, pozn. red.),“ neodpustila si poznámku, a tak pripomenula jednu zo scén kultového filmu spred 26 rokov.

Obom aktuálne žiadaným herečkám prekvapivo dobre sekunduje Kate Hudson, ktorá zase roky so svojou matkou nehovorí. A tají jej, rovnako ako jej sestra, to, že sa vydala a má dieťa. A Jason Sudeikis po smrti svojej ženy „hrá“ matku svojim dvom dcéram.

Tvorcovia sa naozaj snažili pozrieť na tému materstva zo všetkých strán, v niektorých scénach by to však predsa len chcelo trocha dotiahnuť a zdynamizovať. Príjemný zážitok, na ktorý však pôjde zväčša ženské publikum, sa dostaví. A to v tomto prípade stačí.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Rodinný elektromobil s brutálnym výkonom: potešil kvalitou i jazdou, no nie dojazdom 02 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 03 - Modified: 2024-04-05 11:43:54 - Feat.: - Title: Vyskúšali sme auto pre masy: kórejský hatchback s manuálom a priaznivou cenou 04 - Modified: 2024-04-03 05:58:18 - Feat.: - Title: Spolupráca s Leicou sa vyplatila. Kompaktná vlajková loď z Číny ale dokáže viac ako len fotiť 05 - Modified: 2024-03-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kino, luxus a extrémne pohodlie? „Dodávka“ od Lexusu na trhu nemá konkurenciu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 15:30