StoryEditor

Mladý Slovák dobýva britský X Factor. Vychválil ho aj drsný Cowell

28.09.2015, 16:07
Autor:
HNstyleHNstyle

Dvadsaťročný slovenský spevák Martin Harich už absolvoval súťaž Česko Slovenská Superstar, kde v roku 2011 skončil na štvrtom mieste. Teraz sa presadzuje v jednom z najprestížnejších speváckych súbojov Európy - britskom X Factoru. V nedeľu sa vysielala epizóda, počas ktorej postúpil z takzvaného "Bootcampu", píše iDnes.cz.

Harich práve so svojou kapelou hral na pražskom hudobno-divadelnom festivale Mezi ploty, keď na britskej stanici ITV bežali zábery, ktoré môžu znamenať zlom v jeho kariére. Sedem súťažiach - traja jednotlivci a dva páry - sa zišlo v golfovom rezorte blízkosti anglického Watfordu, aby sa stretli o postup do vyššieho kola súťaže.

Počas jedinej spoločnej skladby Hotel California mal každý len niekoľko sekúnd na to, aby zaujal porotu, v ktorej tentoraz zasadol producent a zakladateľ súťaže Simon Cowell, speváčky Rita Ora a Cheryl Cole a televízny moderátor Nick Grimshaw.

Harich počas svojej slohy zabudol text, ale vyšiel z toho s bravúrou skúseného pódiového speváka. "Aj keď si zabudol text, bolo to úžasné," okomentoval jeho výstup Cowell známy tým, že chváli veľmi zriedka. Slovák si tak zaistil postup do kola zvaného Six Chair Challenge.

Do X Factoru sa tento rok prihlásilo okolo 30-tisíc ľudí. Aj keď záujemcovia o postup do súťaže prichádzajú z celého sveta, málokomu okrem Britov sa podarí dostať sa ďalej.

Harich vystupuje naživo s kapelou na Slovensku aj v Česku. Medzi najväčšie doterajšie úspechy patrí ocenenie Objav roka Legendy Nočného prúdu Českého Rozhlasu a Videoklip roka v cenách televízie Óčko. Momentálne pracuje na štvrtom albume.

Pozrite si zábery z Harichovho Bootcampu, samotné vystúpenie začína v 4:50:

01 - Modified: 2007-09-28 09:30:58 - Feat.: 0 - Title: Arabi odsúdili plán USA rozdeliť Irak
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 11:34