StoryEditor

Najlepší hlas mal tento rok Richard Müller, Tina a IMT Smile.

21.12.2011, 23:00
Autor:
TASRTASR
Historicky prvými víťazmi ankety Najlepší hlas 2011 sa stali spevák Richard Müller, speváčka Tina a skupina IMT Smile. Rozhodlo o tom niekoľko desiatok odborníkov na slovenskú populárnu hudbu svojimi hlasmi.

Na strieborných priečkach skončili Peter Cmorik, Jana Kirschner a skupina DESmod, bronzové pozície obsadili Miroslav Žbirka, Katarína Knechtová a skupina Elán. „Ďakujem, vážim si to. Pesničky robím tak, ako to cítim. Keď sa to stretne s ohlasom fanúšikov a odborníkov, som veľmi rád,“ reagoval na margo svojho prvenstva spevák roka Richard Müller. 

Premiérový ročník ankety Najlepší hlas 2011 zorganizovala umelecká agentúra Slávni, ktorá začiatkom decembra oslovila hudobných odborníkov – vydavateľov, producentov, hudobníkov, ale aj interpretov, a ponúkla im možnosť, aby oni sami rozhodli o tom, ktorí speváci, speváčky a skupiny znamenajú najväčšiu kvalitu na Slovensku. „S nápadom zorganizovať anketu, ktorá by čo najspravodlivejšie určila, kto je v našej populárnej hudbe najlepší, prišli samotní umelci. Mnohým z nich sa nepáčilo, že v tradičnej ankete Slávik o víťazoch rozhoduje často iba to, kto má najusilovnejší a najvýkonnejší fanklub a dokáže si jeho prostredníctvom zabezpečiť najviac hlasov,” povedal pre médiá organizátor hudobnej ankety Najlepší hlas Roman Slušný z agentúry Slávni a pokračoval: „Našou ambíciou je obnoviť fungovanie Akadémie populárnej hudby, ktorú by tvorili hudobní odborníci a každoročne by udeľovala hudobné ocenenia, ako tomu bolo v nedávnej minulosti.

V závere budúceho roka by sme chceli uskutočniť slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety Najlepší hlas 2012 spojené s kvalitným hudobno-zábavným programom, ktorý by bol odvysielaný v priamom prenose v niektorej zo slovenských televízií,” dodal zakladateľ ankety.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:46