StoryEditor

Novým riaditeľom marketingu v SND sa stal Robo Beňo

01.03.2012, 23:00
Vedenie úseku marketingu, obchodu a vzťahov s verejnosťou v divadle má od včera nového šéfa.

Robo Beňo sa po medializovaných údajných informáciách o jeho nástupe do Slovenského národného divadla, napokon včera stal riaditeľom marketingu našej prvej scény. "Áno, je to pravda, nechápem však, prečo to vzbudzuje takú pozornosť," povedal pre HN. Jeho nástup na túto pozíciu začal zaujímať divadelnú obec i verejnosť najmä v súvislosti s jeho priateľstvom s ministrom kultúry Danielom Krajcerom, Beňo však akékoľvek pretláčanie odmieta.

Podľa svojich slov sa s Krajcerom nestretli minimálne tri mesiace. "Keby to tak nebolo, tak by som ho poprosil o podporu a kandidoval by som už za riaditeľa televízie, kvôli nemu som tak však neurobil, aby sa nepísali podobné články," doplnil Beňo.

Pracovať pre Slovenské národné divadlo berie ako poctu a podľa jeho slov išlo o náhodu. "Stretol som dočasného riaditeľa divadla Milana Vajdičku, ktorý mi povedal, že sa robí konkurz na túto pozíciu. Poznal som ho už z minulosti, kedy som prezentoval projekt na dostavbu divadla. Tak som klasicky poslal životopis," vysvetlil Beňo.

Objavili sa aj pochybnosti, že bol vybratý bez riadneho pohovoru, to však tiež popiera. "Bol som na pohovore. Mám príslušné vzdelanie aj prax, povedal som im svoju predstavu," doplnil. Hovorkyňa divadla Izabela Pažítková HN tiež potvrdila, že z mnohých kandidátov boli na pohovor pozvaní piati a vybraný bol práve Beňo. "Ďalšími kandidátmi som sa nezaoberal," uzavrel Beňo.

V divadelnej obci však podľa našich informácií obsadenie tejto pozície tesne pred voľbami vzbudilo rozruch a objavili sa obavy, že by v prípade nezvolenia nového generálneho riaditeľa, mohol byť po vypršaní Vajdičkovho mandátu, zvolený za dočasného generálneho riaditeľa divadla práve on. Výberové konanie na túto pozíciu sa bude konať už 8. marca, zúčastní sa ho 7 kandidátov.

Robo Beňo sa narodil 23. júna 1962 v Šali. Vyštudoval Vysokú školu múzických umení, odbor divadelná a rozhlasová réžia a dramaturgia. Ako redaktor pracoval v Slovenskom rozhlase, televízii VTV i Markíza. Tam bol dva roky aj šéfredaktorom publicistiky. Po pôsobení na pozícii riaditeľa vydavateľstva Národná obroda sa v roku 2002 vrátil znova do Markízy ako riaditeľ centra umeleckej tvorby. Posledné roky sa venuje politike. Má dve deti, žije v Bratislave.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 12:44