StoryEditor

Sú tu naše detektívky

15.01.2008, 23:00
Pánom domu je ten, kto drží v ruke televízny ovládač. Ale to iba v prípade, ak vie, kam "prepnúť" a čo si môže vychutnať. Komédie, nové české filmy, pôvodné slovenské seriály či obľúbené spevácke súťaže - to sú zbrane, ktorými tento rok zaútočia na divákov slovenské televízie.

Vybrať si však nebude ani zďaleka také ľahké. K obrazovkám nás totiž prilepia osvedčenými metódami. Na zozname tento rok nebude chýbať naozaj nič.
Večery s legendou
Už od začiatku roka sa môžeme tešiť na novinky. Prvou a v poslednom čase aj najviac medializovanou novinkou je televízna šou slovenskej hudobnej legendy Elán. Jej cieľom je nájsť dve hlavné postavy - muža a ženu, do pripravovaného muzikálu zameraného na pesničkovú tvorbu skupiny Elán. Hudobno-súťažnú hru bude moderovať Viliam Rozboril. Úroveň odspievanej "elánovskej" klasiky z porotcovských kresiel zhodnotia členovia skupiny Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl. V každej časti ich navyše bude sprevádzať vždy iný exkluzívny hosť zo šoubiznisu. "Plánovaný formát Elán je Elán príde na televízne obrazovky už 24. februára," povedala pre HN hovorkyňa TV Markíza Oľga Dúbravská. Či však na obrazovkách uvidíme aj inú spevácku súťaž, je zatiaľ záhadou. "K Slovensko hľadá SuperStar 4 alebo iným formátom sa zatiaľ nebudeme vyjadrovať," uzavrela Dúbravská.
Televízia Joj zase dobre vie, že pri spievaní je veľmi dôležité nezabudnúť text. Na obrazovky prináša nový formát s názvom Lyrics. Úlohou súťažiacich je čo najpresnejšie odspievať texty piesní ľubovoľných žánrov. A to nie hocijakých. Čaká ich súťažné kolo krčmových piesní či piesní o počasí. Súťažiaci prechádzajú jednotlivými kolami, z ktorých každému je priradená určitá peňažná výhra. Súťaž má však aj garantované hranice, pod ktoré spevák nepadne. "Súťažnú reláciu Lyrics spustíme 22. februára," prezradila HN hovorkyňa TV Joj Tatiana Tóthová.
Kriminálky útočia
Viac ako po iné roky sa o priazeň slovenských divákov budú snažiť pôvodné slovenské seriály. TV Markíza ponúkne divákom už tretiu sériu obľúbeného seriálu Ordinácia v ružovej záhrade. Na slovenské obrazovky sa dostane slovenská kriminálka Mesto tieňov. Prvý slovenský krimiseriál od éry Tridsiatich prípadov majora Zemana stavil na osvedčené lákadlá- herecké obsadenie, domáce prostredie a životnú realitu. Jeho režisérom je Róbert Šveda (Démoni) a v hlavných úlohách sa predstavia Ivan Romančík, Pavol Višňovský, Marián Mitaš, Anton Vaculík či Soňa Norisová. Aj TV Joj priloží svoje ohnivká - kriminálny seriál Prvé oddelenie, v ktorom si hlavnú postavu, kapitána Tomáša Vlčeka, zahrá Filip Blažek. Seriál by sa mal odohrávať v uliciach Bratislavy a Prahy a okrem Blažeka v ňom uvidíme aj Mareka Vašuta či Danicu Jurčovú. Po fenomenálnych Susedoch prichádza ďalšia lahôdka s Viki Rákovou, ktorá nesie názov Panelák. Osud detektívky Kriminálka Staré mesto ešte nie je známy, keďže Rada Slovenskej televízie zatiaľ nezasadla. "Konkrétnejšiu podobu vysielacej štruktúry budeme prezentovať až po schválení programového konceptu Radou Slovenskej televízie," povedal pre HN PR manažér Slovenskej televízie Jozef Gogola.
Chýbať však nebudú ani obľúbené zahraničné kriminálky ako Prison Break či Kosti. TV Joj prinesie aj novinku Nežná mafia z rúk producenta úspešného seriálu Sex v meste. A chýbať nebude ani Odložený prípad, komediálny seriál Škaredá Betty či veľkovýpravný seriál Rím. Televízie divákom ulahodia aj filmovými premiérami. Ak ste doteraz nevideli Priátov z Karibiku: Prekliatie čiernej perly, môžete si ho vychutnať v pohodlí domova. Rovnako atraktívne sú premiéry minuloročných českých filmov, medzi ktorými isto nebude chýbať Bestiář, Vratné lahve, Obsluhoval jsem anglického krále alebo dokonca pokračovanie Snowborďákov s názvom Rafťáci. Milovníci akčných filmov určite neodmietnu ani Spidermana 2, Votrelec vs. Predátor či sci-fi thriller Ja, robot v hlavnej úlohe s Willom Smithom.

Filmy:
Účastníci zájezdu
Rafťáci
Roming
Madagascar
Vojna svetov
Alexander Veľký
Votrelec vs. Predátor
Ja, robot
Garfield

Seriály
Právo podľa Elizabeth
Nežná mafia
Ordinácia v ružovej záhrade
Kosti
Kriminálka San Francisco
V ohrození života
Odložený prípad

Šou
Let's dance
Elán je Elán
Lyrics

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 18:07