StoryEditor

Anketa k MFF

10.12.2006, 23:00

Čo vás na 8. ročníku MFF najviac oslovilo?
Martin Šulík, režisér:
"Najviac ma potešilo, že sa tu prezentovali študenti z VŠMU a čo bolo potešujúce, na ich filmoch bolo veľmi veľa ľudí a tie filmy boli veľmi slušné. Rodí sa tu nová generácia mladých slovenských filmárov, ktorá môže situáciu v slovenskom filme zmeniť. A je dobré, že ten priestor dostali tu, na medzinárodnom filmovom festivale, ktorý sa k slovenským filmom stavia veľmi otvorene."

Jaroslav Hochel, filmový publicista:

"Úplne najviac ma nadchol rumunský film 12:08 na východ od Bukurešti. Išlo o geniálne spojenie politickej a spoločenskej aktuálnosti s ľudskou zaangažovanosťou. Film v sebe spája vážnu tému s komickými momentmi, a toto spojenie funguje."

Kristína Herczegová, študentka réžie:
"Na tomto festivale som videla len jeden film, ktorý ma naozaj zaujal -- Vietor sa zdvíha Kena Loacha. Ide o ťažký a silný film, nakrútený veľmi emotívne. V porovnaní s ostatnými rokmi sa mi zdá, že úroveň filmov a ich príbehov klesá. Filmy prejdú a nič po nich neostane. Ešte pred dvomi rokmi sa tu premietali také famózne filmy, že ich mám doteraz doma a pravidelne si ich púšťam."

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 16:03