StoryEditor

Populárna česká kapela Chinaski sa rozpadla

20.11.2017, 12:54
Autor:
Lidovky.czLidovky.cz
Chinaski opúšťajú štyria členovia.

Z pôvodnej zostavy ostáva iba spevák Michal Malátný a gitarista František Táborský, píše server Lidovky.cz. 

Dvaja zostávajúci členovia Chinaski odohrajú všetky dohodnuté akcie, ktoré majú naplánované do konca roku. Rozhodnutie oznámili Malátný a Táborský na facebookovej stránke kapely. 

Chinaski založili Malátný a už zosnutlý Pavel Grohman v roku 1987, vtedy mala ešte názov Starý hrady. 

Kapelu teraz opúšťajú  trubkár Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, basgitarista Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina. Podľa vyjadrení dvoch členov, ktorí zatiaľ zostávajú, skupina stratila „vnútornú chémiu“.

„Zacyklili sme sa, hudobne vidíme veci odlišne a neprišli sme na to, ako sa z týchto našich kruhov vymotať,“ oznámili.

„Nerozchádzame sa v zlom. Len sme si uvedomili, že teraz potrebujeme robiť kapelu inak a chceme to skúsiť zažiť ešte raz s novými ľuďmi“, oznámili Malátný a Táborský. „To neznamená, že by sme menili štýl alebo vás pripravili o vaše obľúbené pesničky.“

Od 1. januára bude mať kapela nového basgitaristu, bubeníka a pianistu. „Ešte neviem, či budeme hrať aj dychovými nástrojmi,“ uviedol pre TV Prima Malátný. Táborský a Malátný už majú jasno v tom, kam sa kapela posunie. „Viac sa dozviete už po novom roku a na klubovom turné, ktoré chystáme na jar,“ oznámili. 

Odchádzajúci členovia kapely majú ďalšie hudobné aktivity. Napríklad Ondřej Škoch vydal už tri nahrávky, na ktorých predstavuje zhudobnené básne francúzskej poetky Suzanne Renaudovej. Bubeník Ota Petřina hrá pod menom Marpo a patrí k najznámejším českým raperom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:11