StoryEditor

Naomi Campbell sa predstaví ako stínač hláv. V novom kalendári Pirelli 2018

11.11.2017, 15:47
V prestížnom kalendári na rok 2018 sa objaví aj herečka Whoopi Goldberg či raper Sean “Diddy” Combs.

V sobotu večer uviedli v New Yorku gala večerom do života najnovší Pirelli kalendár na rok 2018. Známy fotograf Tim Walker ešte doobeda v spoločnosti takmer všetkých "účinkujúcich" predstavil svoju Alicu v krajine zázrakov. Ako uviedol, inšpiroval sa pôvodnou verziou spisovateľa Lewis Carolla a predovšetkým ilustráciami Johna Tenniela. S jedným malých rozdielom - pred fotoaparát sa totiž postavili výhradne černošské známe osobnosti.

"Alica v krajine zázrakov bola spracovaná už mnohokrát, no nikdy nie týmto spôsobom," povedal Tim Walker. Ako dodal, chcel postaviť všetko na hlavu a stierať hranice medzi realitou, ilúziou a snom. Výsledok je nesmierne farebný, fotený vo veľkolepej výprave pod ktorú sa podpísal stylista a šéfredaktor britského vydania časopisu Vogue Edward Enninful a popredná britská dizajnérka Shona Heath.

Tim Walker sa na fotografiách pohral s rôznymi scénami zo spomínanej knižnej predlohy a vytvoril až filmovú atmosféru. Do úlohy Alice obsadil sudánsko-austrálsku modelku Duckie Thot, srdcového kráľa si "strihol" americko-beninský herec Djimon Hounsou, ktorého môžete poznať napríklad z filmu Gladiátor a úlohou srdcovej kráľovnej Walker poveril speváka RuPaula. Ako kati sa predstavia raper Sean “Diddy” Combs a modelka Naomi Campell. Tá sa v kalendári objaví už po štvrtýkrát.

Kalendár vydáva značka Pirelli (známy výrobca pneumatík) od roku 1964, pričom prvé ročníky tvorili fotografie zväčša obnažených modeliek. Postupne sa však premenil na prestížnu záležitosť s umeleckým podtextom. Najmä v posledných rokoch ho fotia známi fotografi a na stránkach sa objavujú osobnosti zo sveta filmu, modelingu, hudby, ale aj ďalší umelci či aktivisti.
Fotograf Tim Walker počas galavečera. Fotograf Tim Walker počas galavečera. Pirelli



Napríklad vlani Peter Lindbergh nafotil čiernobiele snímky herečiek ako Uma Thurman, Nicole Kidman, Robin Wright či Julianne Moore bez mejkapu a retušovania, pred dvoma rokmi zas netradičným spôsobom zachytila Annie Leibowitz tenistku Serenu Williams či multimediálnu umelkyňu a manželku Johna Lennona Yoko Ono.

Kalendár vychádza v limitovanej edícii a nie je možné si ho bežne kúpiť. Firma ním tradične obdarúva svojich obchodných partnerov, časť smeruje do dražieb, ktorých výťažok je zväčša použitý na charitatívne účely.

Exkluzívnu reportáž z predstavovania a zákulisia príprav nového Pirelli kalendára nájdete v novembrovom čísle časopisu prečo nie?!

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 23:18