StoryEditor

Disney si brúsi zuby na slávne filmové štúdiá. Získali by tak Avatara aj starý Star Wars

09.11.2017, 23:01
Po kúpe Pixaru (2006), Marvelu (2009) a Lucas Arts (2012) si Disney brúsi zuby aj na filmové štúdio 20th Century Fox.

Spoločnosť Disney by tak získala práva napríklad na pôvodné filmy Star Wars, komiksových hrdinov od Marvelu, sériu Avatar a niekoľko ďalších lukratívnych filmových značiek.

Twenty-First Century Fox mediálneho magnáta Ruperta Murdocha už s Disney rokovala o predaji väčšiny svojich aktív. Uviedol to server televízie CNBC, ktorý sa odvoláva na informované zdroje.

Podľa nich zatiaľ rozhovory nemajú konkrétne výsledky, akcie obidvoch firiem však išli po tejto správe výrazne nahor. Transakcia by tak pomohla obidvom firmám. 

Pre Disney by to mohlo znamenať, že okrem novej Star Wars produkcie získa i pôvodnú trilógiu.

Lucasfilm

​Napriek tomu, že už vlastní štúdio Marvel, tak nemá práva na značky ako Deadpool, X-men a Fantastická štvorka. Tie má v správe práve 20th Century Fox. Komiksový vesmír Marvelu by ale ani tak nebol pohromade. Práva na Hulka a Spiedermana patria spoločnosti Sony (ktorá ich mimochodom prenájíma Disney).

YouTube

​Ďalšou sériou, ktorá by prešla pod Disney, je Avatar. Vizionárska sága režiséra Jamesa Camerona v roku 2009 prakticky umožnila rozvoj 3D filmov a vydláždila im cestu. Nový diel z plánovanej pentalógie je zatiaľ v nedohľadne, ale aj tak ide o vplyvnú akvizíciu.

Smrtonostná pasca, Sám doma, Noc v múzeu, Votrelec alebo Predátor. Toto všetko patrí do portfólia 20th Century Fox. Ak by chceli vo Walt Disney pripraviť slávny remake, mali by si z čoho vyberať.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 20:14