youtube
StoryEditor

Boj o práva na nakrúcanie Pána prsteňov. Ceny sú astronomické, nechytá sa ani Hra o tróny

09.11.2017, 06:00
Už dávnejšie sa spomínalo, že o práva má záujem Amazon. Teraz sa do hry zapojil aj Netflix.

Isté je, že to nebude lacná záležitosť. Odhaduje sa, že pôjde o astronomickú čiastku. Netflix už pritom získal práva na fantasy svet Zaklínača Geralta z dielne Anderzeja Sapkowského.

Začiatkom novembra zverejnil web Variety správu o tom, že Amazon Studios rokuje priamo s Warner Bros. Chcú práva na Tolkienov svet Pána prsteňov. Za Amazon vystupuje priamo jeho šéf Jeff Bezos, výkonný riaditeľ spoločnosti. Seriál na motívy Pána Prsteňov od Amazonu by mal byť priamou konkurenciou toho, čo pripravuje mediálny gigant Netflix. 

Zaklínač od Netflixu by malo nakrúcať štúdio Platige Image S.A., ktoré má v portfóliu aj animonované sekvencie pre trojickú obľúbených videohier na motíve Geraltových príbehov.

Netflix sa podľa najnovších informácií vôbec nechystá na nečinné prizeranie sa Amazonu. Podľa webu Deadline sa spoločnosť už zapojila aj do boja o práva na Tolkienov svet. Odhaduje sa, že obchod môže dosiahnuť hodnotu 200 až 250 miliónov dolárov.

A hovoríme pritom iba o poplatku za práva. Samotné nakrúcanie bude stáť ďalších niekoľko desiatok miliónov. Pre porovnanie, odhadovaný rozpočet šiestej série Hry o tróny je 100 miliónov dolárov. 

O práva mala pôvodne záujem aj HBO, ale keď televízia zistila odhadované čiastky, zo svojich zámerov sa stiahla.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 04:17