StoryEditor

Kniha za takmer tisíc eur. Na Slovensko dorazila len nedávno, polovica sa už vypredala

25.10.2017, 07:00
Autor:
Milan BunoMilan Buno
Luxusná kniha o Michelangelovi .

Autor Piety v bazilike svätého Petra, gigantického Dávida vytesaného z jedného bloku mramoru vo Florencii či fresiek v Sixtínskej kaplnke udivoval svet pred 500 rokmi. A udivuje ho aj dnes. Renesančný génius Michelangelo Buonarotti sa dostal do unikátnej knihy Dokonalý Michelangelo.

​S cenou 990 eur je to publikácia určená menšiemu počtu slovenských zberateľov a milovníkov umenia, či literatúry. Preto je dostupný iba na špeciálnej stránke.

Luxusná kniha Dokonalý Michelangelo vyšla iba v limitovanom náklade 300 očíslovaných kusov, pričom viac ako polovica pomerne drahej knihy je už vypredaná. A to sa oficiálne začala predávať len prednedávnom...

„Som taký nadšenec Michelangelovho diela, že ani príroda ma po ňom už neuspokojí, keďže ju nemôžem vnímať očami veľkými ako tie jeho,“ povedal kedysi slávny Johann Wolfgang von Goethe. A zdá sa teda, že podobných nadšencov je medzi Slovákmi naozaj veľa.

Ručne viazaná kniha zaujme nielen výrečnosťou, obrazovou výpravnosťou, ale aj originálnym pohľadom na rozličné objavy. Pozrite si VIDEO reportáž z uvedenia knihy:

Kniha naozaj obsahuje diela často neznáme a nepublikované, takže ide o skutočný klenot. Odkrýva sled tém, ktoré sú už dlho predmetom diskusií významných vedcov. Opisy diel, ktoré u Michelangela stáročia obdivujeme, priblížia dušu aj charakter tohto nenapodobiteľného umelca.

Čitatelia si tak budú môcť pozrieť ikonografickú abecedu, od pohybov dlaní po pohľady či sochárske textúry. Spoľahlivé počítačové modely a virtuálne vizualizácie dovolia konečne naplno oceniť i pochopiť Michelangelove myšlienky pri zásadných, hoci neuskutočnených projektoch

Exkluzívny obal Vnútorná väzba knihy Dokonalý Michelangelo je šitá bavlnenou niťou, spevnená plátenným kapitálikom a šiestimi väzmi na koženom chrbte puzdra, s razbou zhotovenou zlatom za tepla.

Na vnútornej strane väzby je použitý ručne opracovaný a korkom vyhladený pergamen, podľa postupov zo 16. storočia. Na kvalitnom pergamene nájdete aj 16 strán reprodukcií Michelangelových diel.

Komplet publikácie Dokonalý Michelangelo zahŕňa:

  • exkluzívnu knihu v puzdre
  • plagát s fotografiou plastiky Úsvit, mramor
  • plagát s reprodukciou Anjelov so symbolmi utrpenia z fresky Posledného súdu
  • ručne vyrobenú a číslovanú umeleckú sieťotlač, ktorá predstavuje portrét Michelangela na mramorovom reliéfe. Ide pravdepodobne o autoportrét pochádzajúci zo súkromnej zbierky, okolo r. 1545
  • mincu s portrétom Michelangela
  • rukavice
  • dekrét o vlastníctve

Zalistovať si v exkluzívnej knihe Dokonalý Michelangelo môžete na www.luxusnakniznica.sk/michelangelo.

Vyšlo v spolupráci s:

BUX

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:21