StoryEditor

Nechaj minulosť zomrieť: Star Wars v novej ukážke búra hranice

12.10.2017, 19:31
Snímka zároveň s trailerom dostal aj nový plagát.

Ôsma epizóda sci-fi ságy Star Wars nazvaná Posledný z Jediov sa konečne dočkala svojej prvej dlhej plnohodnotnej ukážky. V dramatickom zostrihu ukazuje vydeseného Luka Skywalkera, možný koniec generálky Leii Organy alebo stieranie rozdielu medzi temnou a svetlou stranou Sily, píšu Lidovky.

​Ešte než sa snímka dostala na internet, mala prvá plnohodnotná ukážka na film Posledný z Jediov premiéru na zápase amerického futbalu. Tá napriek tomu, že bola samozrejme veľkolepá, už z ukážky naznačovala, že ôsma epizóda bude veľmi temná.

Video ponúka skôr otázky než odpovede

Podľa Riana Johnsona (Looper, Mucha), režiséra ôsmej epizódy, ukážka obsahuje niekoľko vyzradení kľúčových udalostí. Podľa Johnsona by sa tak fanúšik, ktorý chce ísť do kina s čistou hlavou, mal traileru vyhnúť.

"Len raz som videl takú nespútanú silu," hovorí Luke Skywalker (Mark Hamill) mladej Rey (Daisy Ridleyovci). "Vtedy ma dostatočne nevystrašila. Teraz už ale áno," dodáva so strachom v očiach.

Kylo Ren (Adam Driver) nalietava so svojou hviezdnou stíhačkou priamo doprostred flotily rebelov. V hľadáčiku má veliteľa hlavnej lode, v ktorej rozdáva rozkazy jeho matka, generálka a princezná Leia (Carrie Fisherová).

Bude Rey novou obdobou Dartha Vadera?

Kylo stláča spúšť a scéna sa končí. Je toto definitívny koniec jednej z ikonických postáv Star Wars univerza? Všetko korunuje posledná scéna, keď Kylo podáva Rey ruku? Rey by sa teoreticky mohla dať zviesť k temnej strane, ako nepriamo poznamenal Luke.

Kylo Ren je zase váhavý, neistý. Nechá sa ovládať emóciami a svojich činov podľa všetkého ľutuje. Záverečná scéna ukážky by tak mohla potvrdzovať jednu z rozšírených fanúšikovských teórií - prehodí si Kylo s Rey strany?

Nie sú obe strany Sily nakoniec len zbytočné škatuľkovanie? V centre diania nového plagátu je Leia. Môže to byť nepriame vzdanie holdu jej predstaviteľke, herečke Carrie Fisherovej, ktorá 27. decembra 2016 zomrela na následky srdcovej mŕtvice. Leia v Poslednom z Jediov bola jej záverečná rola.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:24